Tanskanen pyrkii saavuttamaan kärjen Pärnussa

Edellisessä, Kemorassa ajetussa osakilpailussa Niko Tanskanen saavutti ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa Superstock 600 -luokassa. Pärnusta nuorukainen hakee jatkoa hyville suorituksilleen. 
Kuva: Hinni Harju.

Ensimmäistä kauttaan Superstock 600 -luokassa ajava Niko Tanskanen uskoo hyvien suoritusten jatkuvan myös Pärnun osakilpailussa.

Tulevana viikonloppuna ajetaan Road Racing SM -sarjan kolmas osakilpailu Virossa, Auto24ring-radalla. Ensimmäistä kertaa Pärnun radalla Superstock 600 -luokan pyörällä kilpaileva Niko Tanskanen on jälleen uuden haasteen edessä. Aiempien kokemusten perusteella Tanskanen odottaa kuitenkin viikonloppua luottavaisin mielin.

– Olen ajanut täällä pienillä pyörillä useasti, ja rata tuntuisi sopivan minulle hyvin, joten uskon yltäväni hyvään tulokseen myös tulevana viikonloppuna, Tanskanen toteaa.
Uuteen luokkaan ilman odotuksia siirtynyt Tanskanen on aloittanut kauden hyvässä ja nousujohteisessa vauhdissa. Positiivisen kehityksen odotetaan jatkuvan myös kolmannen kilpailuviikonlopun yhteydessä.
– Kyllähän nälkä kasvaa hyvien suoritusten myötä. Viime kilpailussa olimme enää sekunnin päässä kärjen vauhdista ja nyt yritetään tietysti jälleen lähemmäs, pohtii Tanskanen.

Pärnussa Tanskanen pääsee aloittamaan urakkansa perjantaina, jolloin ajetaan kolme 15 minuutin harjoitussessiota. Tositoimiin päästään lauantaina ja sunnuntaina. Vähäinen harjoitusten määrä ei kuitenkaan huoleta Sterkman Motorsport by HRP:n tiimipäällikköä Joni Hannulaa.
– Uskon, että peliä omalla tavallaan tasoittaa se, että muutkaan eivät liiemmin ole testanneet täällä. Meillä on kuitenkin hyvää dataa aiemmilta vuosilta ja vaikka harjoituksia ei ole paljon, ovat pyörän perusasetukset varmasti kunnossa. Näin saamme aloittaa hienosäädön heti perjantaina, Hannula toteaa.

Road Racingin SM-sarjan kolmas kilpailuviikonloppu järjestetään Virossa, Auto24ring-radalla 13.-14. heinäkuuta. Niko Tanskanen osallistuu Superstock 600 -luokkaan Sterkman Motorsport by HRP:n Suzuki GSX-R 600:lla.

Uusin numero