Tani ajoi jatkoon EM-jäällä

Tänään ajettiin semifinaali ja huomenna on vuorossa finaali. Suomella oli EM-kilpailuihin kaksi paikkaa, yksi kumpaankin. Semifinaalissa edustajamme oli Tomi Tani ja finaaliin paikan sai Timo Kankkunen.

Tani taisteli urheasti tänään ajetussa semifinaalissa. Viidestä erästä pisteitä kertyi 6 ja mies uusi sijasta 9. Siinä tuli kolmas sija, mutta lopulta jatkopaikka huomiseen finaaliin aukesi Pohjois-Karjalan miehelle, sillä kaikki venäläiset eivät maakiintiön vuoksi finaaliin päässeet.

– Ihan hyvä kisa. Eka erässä oli kovaa vääntöä voitosta Figgen (Fredrik Olsson) kanssa mutta se vei pidemmän korren. Sitten jäin nollille ihan oman ajovirheen vuoksi. Kolmannessa erässä kaaduin. Jää oli jo huonossa kunnossa ja eturengas pomppasi toiseen uraan ja siitä sitten lähdettiin nurin. Lopuista kahdesta erästä tuli sitten kakkossijat. Uusinnassa jäin sitten viimeiseksi, kommentoi Tani päivän suoritustaan.

– Kisan jälkeen sain tietää, että olen jatkossa. Huomiseen kisaan lähdetään parantamaan omaa suoritusta. Finaalin taso on kyllä tosi kova, mutta niin sen pitää ollakin. Kylki on kipeä, koska kaatumisessa isku tuli jo valmiiksi loukkaantuneeseen kylkeen, mutta purraan hammasta niin kyllä se siitä, jatkaa luunkova jäägladiaattori.

Kilpailun voittajaksi ajoi kotiyleisön riemuksi maailman kaikkien aikojen paras jääspeedway ajaja Nikolai Krasnikov. Vaikka mies viime kauden päätteeksi lopetti ajamisen MM-tasolla, niin eivät taidot ole mihinkään hävinneet ja voitto tuli odotetusti maksimipistein.
 
Tulokset:
  1. Nikolai Krasnikov Venäjä 15
  2. Sergei Logachev Venäjä 12+3
  3. Harald Simon Itävalta 12+2
  4. Artem Novik Venäjä 11
  5. Vladimir Bobin Venäjä 11
  6. Igor Saidullin Venäjä 10
  7. Jan Klatovski Tsekki 10
  8. Josef Kreuzberger Itävalta 8
  9. Fredrik Olsson Ruotsi 6+3
10. Christoph Kirchner Saksa 6+2
11. Tomi Tani Suomi 6+1 (2,0,d,2,2)
12. Ronny Häring Sveitsi 4
13. Franz Mayerbühler Saksa 4
14. Thomas Rathgeb Itävalta 3
15. Claude Gadeyne Ranska 0
16. Oleg Dosaev Ukraina 0
 
* Kuva: Tomi Nevanperä
 

Uusin numero