Tamperelainen Deerhill Track Co. rakentaa Turun Supercross-radan

Tamperelainen yritys on vakiinnuttanut asemaansa suomalaisesssa motocross ja supercross -kulttuurissa jo useamman vuoden ajan – suunnittelemalla ja toteuttamalla, niin ulkoratoja kuin vaativia sisäratojakin.

– Ulkoradoissa isoimman haasteen luo tietenkin sää, sen vaikutus korostuu maa-aineksen käyttäytymisessä ja muokattavuudessa. Materiaalin puolesta lähdemme hyvillä mielin Turkuun, sillä Turun Moottorikerho on pitänyt  huolen että materiaali on parasta mahdollista tähän käyttöön, toteaa toista vuotta Turun supercross rataa rakentamaan lähtevä Deerhill Track Co:n pääsuunnittelija Juuso Valtakari.

Turun supercross-rataan on haettu vaikutuksia niin kansainvälisiltä radoilta,  kuin myös muista extremelajeista.

– Lähtökohtana suunnitteluun oli saada radasta anteeksiantava karsimatta yhtään näyttävyydestä, räätälöimme radan aina kohdekuljettajien mukaan. Nyt kun kuljettajina toimivat Suomen supercross huiput, pystymme tuomaan näyttäviä elementtejä rataan, jotka lisäävät katsojien mielenkiintoa jo valmiiksi adrenaliinin täyteiseen lajiin.

– Kun kuljettajat pääsevät nopeasti sisään rataan ja pystyvät jo ekalta kierrokselta luomaan luottamuksen ajamiseen, mahdollistaa se parhaimmalla tavalla näyttävän kisan myös yleisön silmissä. Tänä vuonna olemme hakeneet vaikutteita hyppyreiden suunnitteluun mm. lumilautailusta, jatkaa Valtakari.

Radan rakennus alkaa 18. toukokuuta.

Uusin numero