Tampere Supercrossissa maailman puhtain motocross-kilpailu

Tampere Supercrossissa kilpaillaan Husqvarnan ja KTM:n sähköpyörillä. Kuva: Husqvarna Images.

Marraskuussa järjestettävä Tampere Supercross on edelläkävijä, kun kilpailussa nähdään KTM & Husqvarna -minisähköpyöräkisa. Kyseessä on maailman ensimmäinen tapahtuma, jossa yhdessä luokassa ajetaan ainoastaan sähkökäyttöisillä motocrosspyörillä.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ajettavassa Tampere Supercrossissa on jo aiemmin ollut maailman ensimmäisenä supercrosstapahtumana ja -kilpailuna pyörien pakollisena polttoaineena vähäpäästöinen alkylaattibensiini. Näin on ajateltu katsojien viihtyvyyttä sekä ympäristöpäästöjä.

Tampere Supercrossissa ympäristöarvot viedään vieläkin pidemmälle, kun yksi kokonainen luokka ajaa täysin ilman päästöjä. Lapsikuljettajat lasketaan aidolle supercrossradalle KTM:n ja Husqvarnan uunituoreilla minisähköpyörillä.

– KTM Group hyödyntää synergioita ja tuo nyt kilparadalle molempien brändiensä nimissä innovatiiviset uutuudet. Päästötön ja lähes äänetön minisähköpyörä on tulevaisuutta eikä tuotteiden kilpailukykyä voisi tuoda esiin paremmin kuin Tampere Supercrossissa, kertoo KTM Nordic Oy:n toimitusjohtaja Jaro Sihvonen.

Aiemmin Tampere Supercrossissa on nähty välilähtöinä pienten lasten viihdyttäviä ajoja 50-kuutioisilla minicrosseilla. Tällä kertaa näytösajot toteutetaan sähkökäyttöisillä KTM SX-E 5 ja Husqvarna EE 5 -pyörillä. Kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun tänä syksynä markkinoille tuoduilla minisähköpyörillä ajetaan sisätiloissa supercrossin merkeissä.

– Luonnon arvot ovat tärkeitä myös moottoripyöräilyssä. Kisan kuskeista varmasti osa ei tule edes enää harrastamaan tai kilpailemaan perinteisin polttomoottoreiden voimin. Sähkö on tulevaisuutta, ja Tampereella ollaan edelläkävijöitä luonnon arvojen vaalimisessa, hehkuttaa Tampere Supercrossin mediavastaava Marko Vihriä.

Tampere Supercross järjestetään 8.-9. marraskuuta.

(Teksti: Tampere Supercrossin tiedotus)

Uusin numero