Tampere Supercross kerää jälleen kovan kattauksen tähtikuskeja

Offroad Expo -messutapahtuma kerää yhteen alan harrastajat ympäri Suomen, ja näytteilleasettajia saapuu paikalle myös ulkomailta.

Niin kuskeilta kuin yleisöltäkin kiitosta saanut radanrakentaja Jussi Nikkilä panee jälleen parastaan – vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tule puuttumaan.

Tampereen Motocross (TamMC) ry:n varapuheenjohtaja Jussi Nikkilä on ollut suunnittelemassa Tampere Supercrossin rataa alusta asti. Kiitosta niittänyt rata uudistuu vuosittain, sillä niin yleisö kuin kuskitkin janoavat vaihtelua.

– Tärkeintä radan suunnittelussa on esimerkiksi hyppysarjojen toimiminen, radan nopeus ja rinta rinnan kisaamisen mahdollisuus, Nikkilä kertoo.

– Esimerkiksi viime vuonna ensimmäistä kertaa nähty head to head -kisa näytti radalla hyvältä ja sai yleisöltä suitsutusta, hän toteaa tyytyväisenä.

Tämän vuoden radan suunnittelu alkoi Nikkilän päässä jo heti viime vuoden kisalöylyjen jälkeen ”Pirkkahallissa”. Vaikka suunnitelmat tehdään etukäteen valmiiksi, joudutaan pientä hienosäätöä tekemään profiiliin aina vielä harjoitusviikolla. Nikkilällä on muutama luottokuski, jotka testaavat rataa, ja antavat tarvittaessa niin ruusuja kuin risujakin.

– Kyllä tämä on yhteispeliä, jotta saadaan mahdollisimman näyttävä rata aikaan.

Suunnittelun lisäksi Nikkilän toimenkuvan kuuluu radan rakentamisen valvominen. Rakentamisessa on käytetty useita vuosia jo tutuksi tulleita maanrakennusalan ammattilaisia, jotka siirtävät maata tuhansia kuutioita halliin ja muotoilevat ne Nikkilän nuottien mukaan. Tärkeässä osassa ovat myös TamMC:n talkoolaiset, joita ilman tapahtumaa ei voitaisi järjestää.

– Talkoolaisilla on koko lajissa valtava merkitys, sillä harrastajamäärät ovat verrattain pieniä, Nikkilä kertoo.

– Talkoilla kustannuksia saadaan esimerkiksi kilpailujen osalta kohtuullisemmaksi. Pienempi harrastajamäärä luo myös mukavan ilmapiirin, jossa halutaan auttaa kaveria, ja yhteishenki on hyvä.

Samaan hengenvetoon hän silti toivottaa kaikki uudet harrastajat tervetulleeksi kaksipyöräisen moottoriurheilun pariin.

– Lajiin voikin tulla tutustumaan Tampere Supercrossiin, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä saattaessaan supercrossia suuren yleisön tietoon, Nikkilä houkuttelee.

Lippukauppa käy kuumana

Jotain Tampere Supercrossin suosiosta kertoo se, että jo useana vuonna lauantain liput on myyty loppuun. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tulevat seinät vastaan, mutta pientä hienosäätöä on katsomoiden kapasiteetissa pystytty tekemään, tapahtuman vastaava tuottaja Jarkko Nieminen paljastaa.

– Mikäli haluat olla varma, että mahdut mukaan kauden kuumimpaan kisaan, niin osta lippusi ennakkoon! Nieminen vinkkaa.

– Myös VIP:iin on luvassa jälleen uudistuksia, mutta niistä kerromme myöhemmin lisää, hän jatkaa.

Liput ovat nyt myynnissä.

2 päivän liput pe 9.- la 10.11.2018
Aikuisten lippu 59,90 €
Lasten lippu 7-15 v. 29,50 €

Perjantai 9.11.2018
Lasten lippu 15 €
Aikuisten lippu 29,50 €
SuperVIP 99 € (70 € 10 % + 29 € 24 %)

Lauantai 10.11.2018
Lasten lippu 25 €
Aikuisten lippu 39,50 €
SuperVIP 129 € (100 € 10 % + 29 € 24 %)

Peruslippu sis. Ticketmasterin käsittelykulut + alv 10 %.
VIP-lippu sis. Ticketmasterin käsittelykulut + alv 10 % & 24 % alv (alv. erittely suluissa)

Messuille on vapaa pääsy.

 

Uusin numero