Talliyhdistys IRTA:n presidentti Hervé Poncharal: Toivon Suomen onnistuvan MotoGP-hankkeessaan

”Olen nähnyt vuosikymmenten mittaan paljon kunnianhimoisia ratahankkeita. Tiedän, miten suuri työ on ensin ratahankkeen vetämisessä valmiiksi ja sen jälkeen eri kisaoikeuksien saamisessa. Toivon sydämestäni, että Suomi onnistuu tässä vaativassa MotoGP-hankkeessaan. Onhan maallanne vahvat perinteet myös GP-sarjan isäntänä vuosikymmeniä sitten”, Poncharal toteaa.

Tällä kaudella MotoGP-sarjassa on 19 osakilpailua, määrän kasvaminen ei ole Poncharalin mukaan ongelma.

”Kun osakilpailujen määrä kasvaa, silloin tietysti vähennämme erillistestejä ja osakilpailujen jälkeisiä testipäiviä kisapäivän jälkeen lisättäneen. Jo logistisestikin se on järkevää. Tulen mielelläni tiimini kanssa Suomeen”, Poncharal vakuuttaa.

Poncharal on yksi kiireisimpiä miehiä MotoGP-sarjan varikoilla, joilla hän on ollut lähes 40 vuotta. Alkuun Poncharal toimi Honda Francen tallipäällikkönä. Vuonna 1989 hän perusti kahden kumppaninsa kanssa Tech 3 –tallin, joka operoi tällä kaudella MotoGP ja Moto2 –luokissa.

MotoGP-luokassa hänen kuljettajinaan ovat Johan Zarco ja Hafizh Syahrin. Moto2:ssa Tech 3 –tiimin pyöriä ajavat Remy Gardner ja Bo Bendsneyder. Yli 40 jäsenisen tiimin johtamisessa on paljon työtä.

Tämä on jo 18. vuosi, jolloin Tech 3 on toiminut Yamahan satelliittitallina. Ensi vuonna alkaa yhteistyö KTM:n kanssa MotoGP-luokassa.

Talliyhdistys IRTA (International Road-Racing Teams Association) perustettiin vuonna 1986 ja se edustaa MotoGP-sarjan päätöksen teossa Grand Prix –sarjan talleja. IRTA tekee tiivistä yhteistyötä MotoGP-sarjan organisaattori Dornan, kansainvälisen moottoriliitto FIM:n  ja valmistajien yhdistyksen MSMA:n (Motorcycle Sports Manufacturers’ Association) kanssa.

 

Uusin numero