Tallipäällikkö Ajo tarjoaa tyylinäytteen ”tiputanssista” Marquezin Aragon-videossa

Aragon korvaa kalenterissa unkarilaisen, ja edelleen vaiheessa olevan Balatonringin kisan. Suomalaistiimi Ajo Motorsport tutustui noin vuoden vanhaan rataan kahden päivän ajan heinäkuussa. Ajon 125-kuutioisten luokan tiimi oli nimennyt Aragonin hyvissä ajoin testiradakseen, joten MM-sarjaa johtavalle, jo kuusi osakilpailua tällä kaudella voittaneelle espanjalaiselle Marc Marquezille ja hänen saksalaiselle tiimikavereilleen Sandro Corteselle tarjoutui hyvä tilaisuus tutustua ensi viikonvaihteen MM-näyttämöön. Näyttämöön, joka saa varauksettomat kehut tallipäällikkö Aki Ajolta.
– Erittäin hieno rata, josta löytyy paljon korkeuseroja ja erityyppisiä
mutkia.
Repsol Media on tehnyt Pepe Aznarin kuvaamana videon Aragonin heinäkuisista tapahtumista. Videon pääosissa on tässä tapauksessa luonnollisesti Marquez. Videossa nähdään myös tallipäällikkö Ajon tyylinäyte tiputanssista, joka on liittynyt kuluvalla kaudella oleellisesti tiimin omintakeisiin
voittoseremonioihin.
– Tuo tiputanssi juontaa jo alkuvuoteen ja liittyy Marcin isään, joka on osoittautunut melkoiseksi huumorimieheksi, virnistää Ajo.
Aragonin radalla on nähty kesän mittaan myös muiden luokkien kuljettajia. MotoGP-luokan kuljettajat ovat tietenkin noudattaneet visusti testikieltoa ja kiertäneet uutta rataa katupyörillä. Muun muassa Mika Kallio ja viimeksi Valentino Rossi ovat käyttäneet tältä osin tarjoutuneen mahdollisuuden hyväkseen.

Teksti: Kari Aho

Video: Repsol Media Service

Uusin numero