Talentit tulikasteessa Jerezissä – Nässille maistiaiset Moto3:sta

Kaikkiaan 24 kuljettajaa kattavan Rookies Cupin kauden ensimmäinen testijakso käynnistyi näin ollen samanlaisessa sateisessa, viileässä ja tuulisessa säässä, johon Moto2- ja Moto3-luokan MM-sarjan kuljettajat Mika Kallio ja Niklas Ajo päättivät urakkansa torstaina Jerezissä.

– Ajoimme kolme ensimmäistä settiä sateessa. Neljänteen valmistauduttaessa rata oli jo ehtinyt kuivua sen verran, että pyörissä oli slicks-renkaat alla, kunnes sitten sade iski myrskyn voimalla uudelleen, kertoi Nässi.

MotoGP-sarjan näyteikkunaksi luonnehdittua Red Bull Rookies Cupia on ajettu kuusi ensimmäistä kautta 125-kuutioisten luokan pyörillä. Austinin uudella radalla USA:ssa huhtikuussa alkavaan kauteen lähdetään Moto3-luokan kalustolla. Nässi ajoi Jerezissä ensimetrit KTM RC 250 R-pyörällä.

– Kyllähän pyörä alussa tuntui vähän oudolta, mutta pääsin aika nopeasti sinuiksi sen kanssa. Kierrosajatkin olivat ihan hyvällä tasolla. Ajoin 2.06:n pintaan siinä vaiheessa, kun rata oli kuivimmillaan. Menin silloin parempaa vauhtia kuin ohittamani Hanika (Karel), Nässi viittasi viime kaudella cupin loppupisteissä kolmanneksi sijoittuneeseen tshekkikuljettajaan.

Perjantain kierrosajat perustuivat epäviralliseen ajanottoon.

– Kärkiaika oli tiettävästi noin 2.03, totesi Nässi.

Kyseinen aika oli Nässin tavoin Cupin 12 uuden kuljettajan joukkoon lukeutuvan yhdysvaltalaisen Anthony Alonson, 14, käsialaa.

Testit jatkuvat lauantaina.

– Toiseksi testipäiväksi on luvassa parempaa säätää ja kuivaa keliä, tiesi Ajo Motorsport Junior Project-tiimin kuljettaja Nässi kertoa.

* Kuvat: GEPA Pictures/Gold and Goose
 

Uusin numero