Takooko Aki Ajo tallipomona tuplakultaa?

Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveira kavensi Australian GP:n voitollaan Hondaa käskyttävän Danny Kentin etumatkan 40 pisteeseen.

Ajo Motorsportin riveistä takavuosilta tuttu Kent omaa toki edelleen tukevan otteen titteliin, kun kaudesta on ajamatta kaksi osakilpailua, joissa on jaossa yhteensä 50 pistettä.

Australiassa kovan kaadon jälkeen keskeyttänyt Kent juhlii mestaruutta ensi sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa, jossa hän ei häviä siellä 15 pistettä enempää Oliveiralle.

Ajon joukot eivät aio jättää kuitenkaan ainuttakaan korttia kääntämättä. Moottoriurheilussa mikään ei ole mahdotonta, kuten niin usein on nähty ja koettu.

– Kiitos Miguelin, olemme mukana mestaruustaistelussa. Meidän ainoa tavoitteemme on voittaa kaksi viimeistä osakilpailua, linjaa Ajo.

Viime vuonna Niklas Ajon Husqvarna-tallikaverina ajanut Kent käynnisti tämän kauden täydellisyyttä tapaillen. Kesätauon alla alettiin jo ynnäillä, milloin ja missä eleettömän varma ja viilipyttymäisen rauhalliselta vaikuttanut Kent naulaa mestaruusniittiinsä.

Kesätauon jälkeinen aika on merkinnyt Kentille yhdestä voitosta huolimatta kuitenkin lähes tauotonta tuskaa ja pettymyksiä toisensa jälkeen. Lisäksi kolmesta viimeisestä kisasta kaksi on päättynyt keskeytyksiin.

Kentin rinnalle ja Moto2-luokkaan ensi kaudella Leopard Racing-tiimin väreissä siirtyvä Oliveira on sen sijaan ollut kesätauon jälkeen motokolmosten ehdottomasti kuumin kuljettaja.

Tilanne saattaisi olla täysin toinen, mikäli hän ei olisi joutunut jäämään Saksan GP:stä sivuun käsivamman vuoksi. Tosin tuolla on täysin turha jossitella. Kent ei näet hänkään ole välttynyt epäonnelta.

Oliveiran suoritusvarmuus ja tuloskunto ovat kuitenkin olleet viime aikoina täysin toista luokkaa Kentiin verrattuna. Hammaslääketiedettä opiskelevan portugalilaisen saldo neljästä viimeisestä GP:stä on kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa.

KTM:n uusi runko on osoittautunut oivalliseksi ja vastaisku tältä osin onnistuneeksi alkukautta dominoinutta Hondaa vastaan.

– Olen iloinen siitä, miten olemme pystyneet parantamaan viimeisten kisojen kuluessa ja kauden toisella puoliskolla ylipäätään. KTM on tehnyt pyörään päivityksiä, jotka ovat olleet erittäin hyviä. Olemme työskennelleet tiiminä lujasti säätöjen kanssa ja tunnemme itsemme vahvoiksi. Kiitos tästä kuuluu kaikille ja erityisesti kuljettajillemme. Taistelu jatkuu, julistaa Ajo.  
 

Uusin numero