Takatalon ajaminen Lappeenrannan SM:ssä riippuu Söderbergistä

– AMA-sarjan viimeisen osakilpailun jälkeen lensin Suomeen yhdessä mekaanikkoni Riku Ruotsalaisen kanssa ja jatkoin treenaamista tavoitteena osallistua niin moneen kotimaiseen kilpailuun kuin mahdollista. Suomessa palasin takaisin Hondan sarviin ja ajo kulki todella hyvin.

– Valitettavasti viime viikolla sairastuin flunssaan ja olinkin kolme päivää kuumessa. Ilmeisesti kotimaan ilmasto ei sovi minulle, sillä en ollut kertaakaan flunssassa koko Amerikassa asumiseni aikana, harmitteli Takatalo.

Takatalo on kuitenkin lähdössä Lappeenrantaan jahtaamaan MX1-luokan kisan voittoa, mutta osallistuminen riippuu tällä hetkellä Ludde Söderbergistä.

– Olen varamiehenä viikon päästä ajettavaan motocrossin joukkueiden MM-kisaan ja tänään selviää pystyykö Söderberg osallistumaan kisaan. Jos Söderberg ei ole kilpailukunnossa, jätän Lappeenrannan kisan väliin ja alan valmistautua Saksan kilpailuun.

– Olisi mukava testata vauhtia SM-sarjassa, mutta joukkue-MM kisoissa ajaminen olisi sen verran hieno mahdollisuus, että jättäisin tämän viikonlopun kisan väliin ja toipuisin flunssasta kunnolla ollakseni täydessä iskussa Saksan kisassa, kertoo Takatalo.

Murtunutta kylkiluuta poteneen Söderbergin tilanteesta saadaan Suomen moottoriliiton valmennuspäällikön Tomi Konttisen mukaan lisää tietoa lauantaina.

– Ludde testaa huomenna ja sitten tiedetään, mikä on tilanne hänen osaltaan, kertoo Konttinen.

Motocrossin SM-kauden päätös MX2 ja MX1 luokissa ajetaan Lappeenrannan Muukon radalla 21.-22. syyskuuta. Joukkueiden MM-kilpailu ajetaan Saksan Teutschenthalissa 29. syyskuuta.

Uusin numero