Takatalolla vaikeuksia Michiganissa

Paikalle yleisöä RedBudin legendaariselle radalle oli saapunut runsaasti, sillä kilpailu sijoittui Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän jälkeiselle viikonlopulle, joka on Yhdysvalloissa yleinen loma-aika.

MUNN Racing KTM -tiimiä edustava suomalainen Eeli Takatalo oli myös mukana RedBudissa, joka merkitsi samalla 12 osakilpailua sisältävän sarjan tulleen puoliväliinsä.

Amerikan motocross sarjoja hallinnoiva Yhdysvaltojen moottoriliitto AMA nosti Takatalon ensimmäistä kertaa A-ryhmään viime viikonlopun hyvän aika-ajo tuloksen myötä.

– Oli ihan positiivinen juttu että pääsin A-ryhmään mukaan niin saa vähän imettyä vauhtia ja seurattua nopeampia jätkiä, kertoo Takatalo.

Valitettavasti Takatalo ei kuitenkaan yltänyt aika-ajoista suoraan 36. nopeimman kuljettajan joukkoon.

– Ensimmäinen aika-ajo oli ihan hirveä. Hävettää oikeestaan koko veto. Ihan älyttömän vaikea rata ja en vaan saanut minkään näköstä rytmiä päälle. Meni kyllä koko vartti ihan opetellessa rataa, kertasi pettynyt Takatalo.

Toinen aika-ajo oli Takatalolta jo huomattavasti parempi, mutta sekään ei tarjonnut suoraa jatkopaikkaa päivän kisaeriin.

– Toinen setti oli taas kuten edellisilläkin viikonlopuilla ihan älyttömästi parempi. Tempo on niin kova verrattuna mihinkään Euroopan kisoihin, missä on aina pitkät harjoitukset ja aika-ajot ettei meinaa millään saada rytmistä heti kiinni. Puolisentoista sekuntia taisin parantaa aikaani ekoista harjoituksista. Suunta on sinänsä vähän väärä koska rata menee niin paljon huonompaan kuntoon että kärkijätkillä tippuu aika parisen sekuntia, harmitteli Takatalo.

Takatalo lähti vielä tavoittelemaan paikkaansa kisaeriin neljän kierroksen karsintaerästä, josta neljä nopeinta pääsee jatkoon. Takatalon lisäksi karsintaerässä oli mukana mm. Tommy Hahn ja Mike Brown.

– Startti meni ihan päin sitä itseään. En oikeen edes tiedä mitä siinä tapahtui. Olin toisen kurvin jälkeen sijoilla kolmenkymmenen sijan huonommalla puolella. Maalissa taisin olla 18. eli jonkun taisin ohittaakkin, mutta äärettömän pettynyt olen! Aika-ajojen jälkeen olin 44. eli kaikki mahdollisuudet on olemassa kun 40. nopeinta mahtuu varsinaisiin kisaeriin, mutta täytyy saada ajo liikkeelle heti aamusta, totesi Takatalo.

Takatalolla on nyt yhden viikonlopun tauko jonka jälkeen sarja jatkuu Washingtonissa Washougalin radalla.

– Vapaa viikonloppu tekee ihan hyvää niin saa rauhassa nyt treenata. Olin kuitenkin kuukauden pyörän päältä pois juuri kauden alussa, joten tekee hyvä saada paneutua perusasiohin. Aion kuitenkin viikonloppuna ajaa jonkun paikallisen kisan täällä Kaliforniassa, jotta saan kisatuntumaa parannettua, kertoo Takatalo lopuksi.

Uusin numero