Takatalolla tulikaste Amerikassa

Neljä ensimmäistä kisaa loukkaantumisen takia sivussa ollut Takatalo liittyy MUNN Racing KTM -tiimin vahvuuteen kauden viidennessä kilpailussa Budds Creekin radalla Marylandissa.

– Olkapää on tullut päivä päivältä paremmaksi ja vahvemmaksi, ja tulee edelleen. Se ei vieläkään ole täydessä iskussa, mutta ajamista olkapää ei varsinaisesti haittaa, kertoo itärannikolta tavoitettu Takatalo.

Marylandissa ajettavaa kilpailua varten Takatalo matkusti itä-rannikolle jo tiistaina ja pääsikin ottamaan tuntumaa kilpapyöräänsä jo keskiviikkona. Teksasista käsin toimiva MUNN Racing KTM tiimi saapui varta vasten testejä varten etuajassa itä-rannikolle.

– En tosiaan ole päässyt kisapyörällä vielä ajamaan tuon loukkaantumisen takia, mutta nyt keskiviikko ja torstai käytetään pyörän testaamiseen. Jään myöskin itä-rannikolle ensi viikoksi jatkamaan testaamista tulevaa Southwickin kisaa varten.

Budds Creekissä pääsystä finaalieriin taistelee jälleen lähes sata huippukuljettajaa hallitsevan mestarin Ryan Dungeyn ja pistejohdossa olevan Ryan Villopoton johdolla. Takatalo ei kuitenkaan usko reilu neljän viikon ajotauon horjuttaneen vauhtia liikaa, mutta lähtee silti maltillisin tavoittein lauantain kilpailuun.

– Taso tulee olemaan todella kova ja aika-ajossa täytyy heti pystyä parhaimpaansa. Viiden minuutin harjoitusten jälkeen on kymmenen minuutin aika-ajo, josta pitäisi ajaa itsensä 36. nopeimman joukkoon. Toinen aika-ajo on lähes poikkeuksetta hitaampi, joten sen varaan ei voi jättää mitään. Uskon kuitenkin vauhtiini kaiken onnistuessa, vakuuttaa Takatalo

AMA Nationals sarjassa on vielä jäljellä kahdeksan osakilpailua, joista viimeinen ajetaan Lake Elsinoressa, Etelä-Kaliforniassa elokuun lopulla.

– Haluan vielä kiittää kaikkia tukijoitani ja erityisesti Kimiä ja A-Hellman Oy:tä, joka antoi täyden tukensa loukkaantumisen aikana jotta sain olkapään kuntoon ennen radoille paluuta, toteaa Takatalo vielä loppuun.

 

Uusin numero