Takatalo vaikeuksissa Unadillassa

Kisaa edeltävän viikon sateet olivat tehneet radasta märän ja kuraisen, mutta järjestäjät olivat tehneet paljon työtä saadakseen radasta ajettavan. Takatalo oli aika-ajojen jälkeen sijalla 43. ja kun 36. nopeinta kuljettajaa menee suoraan varsinaisiin kisaeriin oli Takatalolla edessä karsintaerä.

– Ensimmäiset treenit meni vielä ihan kohtuullisesti, kun rata oli todella kurainen. Itselleni oli ensimäinen kerta kun ajoin kunnon kurakelissä melkein vuoteen. Toisissa harjoituksissa radalle alkoi kuivua yksi nopea linja ja rata meni todella syville urille. Ajo ei tuntunut mitenkään erityisen huonolta, mutta en vaan saanut yhtään ehjää kierrosta ja kun kaverit paransivat ihan selvästi toisissa treeneissä olin auttamatta liian hidas, harmitteli Takatalo.

Hurjatempoisesta neljän kierroksen karsintaerästä jatkoon menee ainoastaan neljä nopeinta kuljettajaa. Takatalo sijoittui karsintaerän sijalle yhdeksän.

– Startti oli aivan surkea. Jäin ihan jumiin puomille ja olin startin jälkeen kahdenkymmenen huonommalla puolella. Ekan kierroksen jälkeen olin 12. ja maalissa yhdeksäs. Karsintaerän ajoon olen ihan tyytyväinen, mutta tuollaisella startilla ei ole mitään asiaa neljän joukkoon, toteaa Takatalo.

Sarja jatkuu tulevana lauantaina Salt Lake Cityn uudella radalla jonne Takatalo lähtee hakemaan paikkaansa takaisin varsinaisiin kisaeriin.

– Tottakai olen pettynyt viikonloppuun ja pitääkin olla. Nyt kuitenkin jatketaan treenejä ja mennään hyvällä asenteella ensi lauantaina Utahiin. Tiedän että vauhtini riittää eriin ja lähdenkin ehdottomasti hakemaan paikkaa eriin ja hyviä eräsijoituksia, päättää Takatalo.

AMA Nationals sarjassa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Sarja päättyy elokuun 24. päivä Lake Elsinoressa, Kaliforniassa.
 

Uusin numero