Takatalo selvitti tiensä finaalieriin AMA-sarjan Washingtonin kisassa

Takatalo oli aika-ajojen jälkeen sijalla 31. mikä takasi suoran paikan päivän kilpailuun.

– Väliviikonloppu teki tosi hyvää ja sain ajettua paljon hyviä treenejä. Onnistuin nyt ensimmäistä kertaa ensimmäisissä treeneissä, jossa ajoin ryhmäni toiseksi nopeimman kierrosajan. Se aika riitti molempien ryhmien aika-ajojen jälkeen sijalle 31. Toisissa treeneissä ajoin heti alkuun muutaman nopean kierroksen, mutta huomattiin aika nopeasti että rata on taas hitaammassa kunnossa, jonka jälkeen keskityin vaan hakemaan erilaisia linjoja ja totuttelemaan kisapyörän älyttömään tehoon, kertoo Takatalo.

Ensimmäisessä erässä Takatalo saapui maaliin sijalla 30.

– Oli kaiken kaikkiaan aika vaikea erä. Heti starttikurvissa kolisteltiin tiimikaverin kanssa ja mentiin molemmat nurin. En oikein saanut rytmiä päälle koko erässä ja se aiheutti vähän käsien puutumista. Kaaduin vielä kerran nopeasti omiin nimiin ja kerran sammutin pyörän. Kun kärki alkoi tulemaan kierroksella ohi kiinnitin niihin vähän turhan paljon huomiota ja kaverit edellä karkasi, harmitteli Takatalo.

Toisessa erässä Takatalo sai paremmin rytmistä kiinni ja pystyi ajamaan läpi erän tasaisesti. Maaliin hän tuli sijalla 27.

– Ensimmäisillä kierroksilla huomasi vähän sen todellisen kisatuntuman puuttuvan kun aristelin tilanteita jossa oli kavereita joka puolella. Nyt sain kuitenkin pidettyä koko erän kierrosajat tasaisina ja hyvän rytmin päällä.

Sarja jatkuu heti tulevana lauantaina Minnesotan Millvillessä. Takatalo lähtee Millvilleen hyvällä itseluottamuksella.

– Tottakai itseluottamus nousee kun tulee onnistumisia. Tiukkaa on kuitenkin täälläkin, olisin esimerkiksi sekunnin paremmalla ajalla ollut aika-ajon jälkeen jossain kahdenkymmenenen sijan paikkeilla. Toisaalta sekunnin huonommalla ajalla olisin ollut ulkona eristä. Täytyy jatkaa vaan samaa duunia ja uskoa että hommat menee samalla tavalla eteenpäin, pohdiskeli Takatalo.

AMA Nationals sarjassa on jäljellä vielä neljä osakilpailua. Sarja päättyy elokuun 24. päivä Lake Elsinoressa, Kaliforniassa.

Uusin numero