Takatalo kaatui rajusti Utahissa

Salt Lake Cityn osakilpailu oli ensimmäistä kertaa mukana motocrossin Amerikan mestaruussarjassa. Erikoiseksi kilpailun teki myös se, että rata oli varta vasten rakennettu yli 1200 metrin korkeudessa sijaitsevan Miller Motorsport Parkin autoradan sisään.

Takatalo ajoi kilpailussa kauden toistaiseksi parhaan eräsijoituksen, mutta matkaan mahtui siis myös kova kaatuminen.

Lähellä pistesijoja

Aika-ajojen jälkeen Takatalo oli 30:s ja se oikeutti suoraan jatkopaikkaan, koska 36 nopeinta kuljettajaa menee suoraan varsinaisiin kisaeriin.

– Ensimmäisissä treeneissä rata oli kasteltu litimäräksi ja sinne tuli älyttömästi syviä uria ja mutapaikkoja. Toisiin treeneihin urat kovettuivat ja muutenkin liejupaikat väheni. Aika-ajo olosuhteet olivat melko samanlaiset kuin viime viikonloppuna, joten olen tyytyväinen saatuani nyt parannettua aikaani selvästi toisiin treeneihin, kertoo Takatalo.

Ensimmäisessä erässä Takatalo oli jo lähellä pistesijoja ollen maalissa 24:s Se oli samalla hänen paras sijoituksensa AMA Nationals sarjassa.

– Kokonaisuutena erä oli aika vaikea. Alkuun olin hyvin joukossa missä ajoivat sarjan vakiopistemiehet kuten Jake Canada ja australialainen Michael Byrne, mutta jotain syystä väsähdin ihan täydellisesti jo viidentoista minuutin ajon jälkeen. En tiedä olisiko yli 30 asteen lämpötila ja korkea ilmanala vaikuttaneet vaan kehoon niin paljon. Onneksi lopussa näytti muillakin olevan vaikeaa ja muutama kaveri tuli selkä edellä vielä vastaan, miettii Takatalo.

"En oikeastaan muista
kaatumisesta mitään"

Takatalon toinen erä päättyi hurjaan kaatumiseen ennen kuin erä oli ehtinyt vanheta edes kokonaista kierrosta. Takatalo löi päänsä rajusti ja loukkasi hieman kättään, mutta radalla otettujen röntgenkuvien perusteella kaikki luut olisivat kunnossa.

– En oikeastaan muista kaatumisesta mitään. Tiedän millä suoralla kaaduin, mutta en tarkkaa kohtaa tai mistä tilanne on lähtenyt. Ilmeisen rajusti olin nurin mennyt koska varusteet ja pyörä olivat aika rujossa kunnossa. Itse luulin ajaneeni ainakin puoli erää ennen kaatumista mutta lääkintärekalla kertoivat, etten ollut päässyt edes ensimmäistä kierrosta, kertoo Takatalo.

Kauden viimeinen kilpailu ajetaan Kalifornian Lake Elsinoressa tulevana lauantaina. Kolhuista huolimatta Takatalo lähtee päättäväisenä hakemaan pisteitä vielä kauden viimeisestä kilpailusta.

– Varmaan nyt joutuu pari päivää ottamaan vähän iisimmin ja antaa paikkojen hiukan parantua, mutta lauantaina ollaan taas viivalla!

AMA Nationals sarjassa on jäljellä enää yksi osakilpailu. Sarja päättyy elokuun 24. päivä Lake Elsinoressa, Kaliforniassa.

Uusin numero