Takarengas tuhosi Kallion kilpailun: ”Ottaa päähän todella rajusti”

Parhaimmillaan jo viidenneksi yltänyt suomalainen koki kuitenkin pahan takaiskun jo kahdeksan ajetun kierroksen jälkeen, kun takarenkaan pito loppui tyystin. Kallio ylitti lopulta maaliviivan sijalla 12. Kilpailun voitti belgialainen Xavier Simeon. Kallio oli ymmällään äkillisestä renkaan suorituskyvyn romahtamisesta.

– Ihan tasan tarkkaan ei tiedetä mitä kävi, mutta takarengas menetti noin kahdeksan kierroksen jälkeen pidon täysin. Ottaa päähän todella rajusti, sillä pystyin ajamaan siihen asti kärkiryhmän mukana ja podium-paikka olisi ollut tänään täysin otettavissa. Epäonni kuitenkin näköjään jatkuu, päätänsä pudistellut Kallio totesi pettyneenä.

– Kilpailun aloitus oli hyvä ja vauhti samalla tasolla kuin koko muunkin viikonlopun, mutta kun pito loppui, niin loput kisasta oli pelkkää selviytymistaistelua. En pystynyt puolustamaan asemiani yhtään ja muut kuljettajat tulivat kuin avoimista ovista ohi. Pidon hävittyä kierrosajatkin tippuivat noin 1,5 sekuntia, joten karmaiseva erohan se on, Kallio avasi kisan kulkua.

Vaikka kilpailu olikin loppujen lopuksi Kalliolle mollivoittoinen, löytyi Saksan viikonlopusta myös positiivisia uutisia.

– Eturenkaan tuntumaa saatiin tänä viikonloppuna paremmaksi ja se osaltaan selitti tänään kilpailun alun hyvää vauhtia. Toisaalta näyttää siltä, että nuo takarenkaan ongelmat taas tulivat ehkä hieman eturenkaan tuntuman parantumisen kustannuksella, joten ei tässä mitään läpimurtoa kuitenkaan tehty. Vaikeata tämä tällä hetkellä on, Kallio totesi.

Kallion kausi jatkuu vajaan kuukauden päästä Yhdysvalloissa legendaarisella Indianapoliksen radalla. Ajamiseen ei kuitenkaan aivan niin pitkää taukoa tule, vaan Kalliolla on edessään ensi viikolla rengasvalmistaja Michelinin testit. Michelin toimii MotoGP-luokan virallisena rengastoimittajana ensi kaudesta lähtien.

– Oman luokan testejä ei tähän kilpailutauolle ole tulossa, mutta sen sijaan olen menossa ajamaan tulevalla viikolla Michelinin rengastestejä Italian Misanoon. On mielenkiintoista päästä kokeilemaan heidän renkaitaan ja nähdä minkälaista kehitystyötä he ovat tehneet ensi kautta silmällä pitäen, Kallio kertoi innostuneena.

Moto2-luokka jatkuu seuraavan kerran Yhdysvalloissa Indianapolisin radalla 7.- 9. elokuuta.

Uusin numero