Taas iso suomalainen MotoGP-uutinen: Ajo Motorsportista KTM:n tehdastiimi myös Moto2-luokkaan

Jousitusvalmistaja WP Performance Systems ja KTM vyöryvät yhteisellä projektillaan mukaan Moto2-luokan MM-sarjaan kahden kuljettajan voimin.

Toinen heistä on suurella todennäköisyydellä eteläafrikkalainen Brad Binder, joka omaa meneillään olevalla kaudella tukevan otteen Moto3-luokan maailmanmestaruuteen Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin riveissä.

– Voin vahvistaa sen nyt. Lähdemme ensi kaudella Aki Ajon johtamalla tiimillä ja kahdella kuljettajalla Moto2-luokan MM-sarjaan, KTM:n kilpailutoiminnan päällikkö Pit Beirer kertoo saksalaiselle luottomedialleen Speedweekille.

– Sopimusta Brad Binderin kanssa ei ole vielä solmittu, mutta hän on haluamamme kuljettaja. Brad on yksi syy siihen, miksi haluamme sulkea kuilun Moto3- ja MotoGP-luokkien välillä tällä Moto2-projektillamme. Emme halua menettää Bradin kaltaisia kuljettajia muihin tiimeihin, jatkaa Beirer.

KTM:n Moto2-projekti merkitsee tästä eteenpäin katkeamatonta tietä kohti MotoGP-luokkaa, jonne itävaltalaisvalmistaja palaa niin ikään ensi kaudella. Tämä tie kulkee KTM:llä kuninkuusluokkaan Red Bull MotoGP Rookies Cupin, Moto3- ja Moto2-luokkien kautta.

WP ja KTM tulevat mukaan Moto2-luokkaan siis nimenomaan runkovalmistajana. Honda on toiminut Moto2-luokan moottorintoimittajana heti alusta, eli vuodesta 2010 alkaen. GP-sarjaa hallinnoivan Dornan ja Hondan sopimus ulottuu kauteen 2018.

Tatu Lauslehto pääsi testaamaan WP:n ja KTM:n pyörää jo talvella. Sen jälkeen testi- ja kehitystyö on jatkunut kiivaana Ricky Cardus uutukaisen puikoissa.

Cardus pistetään töihin myös tällä viikolla Brnon radalla Tshekissä ajettavissa testeissä, jossa hän saa rinnalleen Mika Kallion taannoisen tiimikaverin Julian Simonin.

Beirer ei lähde spekuloimaan vielä tässä vaiheessa suomalaisvetoisen Moto2-luokan tehdastiimin kauden 2017 toisesta kuljettajasta.

Tapetilla oli vielä jokunen aika sitten myös Marc Marquezin nuoremman veljen Alexin nimi, mutta se voidaan nyt vetää KTM:n papereissa yli. Alex Marquez solmi viime viikonloppuna ajetun Saksan GP:n alla jatkosopimuksen Marc VDS-tiimin kanssa.
 

Uusin numero