Sykesilla saumat mestaruusniittiin Magny-Coursissa

Kawasakin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen solminut britti Sykes johtaa sarjaa 31 pisteellä kotiyleisönsä edessä Aprilialla kilpailevaan Sylvain Guintoliin. Kolmantena oleva Honda-kuljettaja Jonathan Rea on jäänyt maanmiehestään Sykesista jo 65 pistettä.

Margny-Coursin jälkeen jaossa on enää 50 pistettä, kun tynkäsarjan kietaistaan pakettiin 2. marraskuuta Losailin valaistulla radalla Qatarissa.

– Edessä on iso viikonloppu, julistaa tällä kaudella kahdeksan osakilpailuvoittoa viimeistellyt Sykes.

Sykesilla on hyviä, kuin myös huonompia muistoja Magny-Coursista, jossa hän on kuitannut neljästä viimeisestä osakilpailusta nimiinsä kolme. Toisaalta Magny-Cours on se nimenomainen estradi, jossa Sykes hävisi maailmanmestaruuden vuonna 2012 vain puolen pisteen erolla italialaiselle Max Biaggille.

Sykes luonnehtii ranskalaisrataa yhdeksi suosikikseen ja se näyttääkin istuvan mainiosti Ninja ZX-10R:lle.

– Olen erittäin rentoutunut ja innoissani Magny-Coursiin tultaessa. Asetelmani sarjassa on hyvä ja piste-ero suuri. Toivottavasti pystyn kasvattamaan tuota eroa edelleen, toteaa Sykes pitäen suunsa vielä visusti supussa mestaruuden osalta.

Guintoli lupaa tehdä kaikkensa ja vähän enemmänkin taistellakseen Sykesin kanssa mestaruudesta.

– Tuskin maltan odottaa pääsyä kilpailemaan kotiyleisöni edessä. Yritän tietenkin kuroa piste-eroa umpeen, vaikka se ei tule olemaan helppo tehtävä. Minulla on kuitenkin vielä mahdollisuus ja olen valmis ottamaan kaikki riskit Tomin peittoamiseksi. Olen valmis, sillä olen harjoitellutkin kuin eläin!, lataa Guintoli.
 

Uusin numero