Sykes ja Baz sanasodassa – Guintoli hihkui onnesta

Uusi mestari Sylvain Guintoli hihkui luonnollisesti onnesta, kun taas toisen peräkkäisen tittelin menettänyt Tom Sykes manasi lopputulosta ja siinä samalla tallikaveriaan Loris Bazia.

– Tiesin Qatariin tullessani, että minun pitää tehdä täällä jotain erityistä, Guintoli viittasi 12 pisteen takamatkaansa ennen kauden kahta viimeistä kisaerää.

– Otin riskejä ja onnistuin siinä. En tosin uskonut, että olisin voinut olla näin nopea molemmissa voittamissani erissä, mutta olin sittenkin rentoutunut. Tämä oli mahtava päivä. Minulla ei ole koskaan ollut – ei millään pyörällä – näin hyvää fiilistä ajamiseen.

Apriliaa käskyttävä Guintoli alleviivasi, että hänellä oli koko ajan hyökkäys päällä Losailissa.

– Painoin pääni alas ja pyrin vain voittamaan. Olen yhä ihmeissäni tästä kaikesta tapahtuneesta.

Sykes sivalsi Kawasakilla kaksi kolmatta sijaa häviten mestaruuden kuudella pisteellä. Avauserä jätti jälkeensä paljon parranpärinää, kun tallikaveri Baz paineli toiseksi noudattamatta tallimääräystä.

– Hävisin mestaruuden kuudella pisteellä, enkä olisi saavuttanut titteliä, vaikka olisinkin sijoittunut ensimmäisessä erässä toiseksi. Se ei ole kuitenkaan tämän asian pointti, Sykes silmäili ensi kaudella MotoGP-luokkaan ja Yamahan satelliittitiimin siirtyvän Bazin puoleen.

– Vähintä mitä hän (Baz) olisi voinut tehdä, olisi ollut osoittaa kunnioitusta tiimiä, Kawasakia ja minua kohtaan, sivalsi Sykes.

Sykesin kanssa aiemmin kaudella kohtalokkaasti Sepangin radalla Malesiassa kolaroinut Baz antoi palaa samalla mitalla takaisin.

– Olen mukava vain niille, jotka ovat mukavia minulle, kuittasi Baz.

Uusin numero