SWM-moottoripyörät saapuivat Suomeen

Uudelleen henkiin herätetyn SWM-moottoripyörämerkin malliston ensimmäinen pyörä on saapunut Suomen maaperälle. MP-Racing Oy on saanut ensimmäisen lähetyksen Italiasta ja RS 650 R koeajopyörä onkin valmiina ajoon jo ensi viikolla 34.
 
Suomalaisia motoristeja varmasti kiinnostava malli SWM:n enduromallistosta on RS 650 R, joka tuo odotetun täydennyksen allroad-tyyppisten moottoripyörien tuoteryhmään. Alle 9 000 euron hintainen pyörä on edullinen, mutta hyvillä maasto-ominaisuuksilla ja laadukkailla osilla varustettu. 650-kuutioinen moottori perustuu Italian Husqvarnan paljon kehuja saaneeseen tekniikkaan. Katuenduro malleissa on Marzocchin upsidedown keula paluuvaimenuksen säädöllä, takana Sachs vaimennin paluu- ja puristusvaimennuksensäädöillä (puristusvaimennus erikseen high ja low speed). Brembon jarrut ja Mikunin polttoaineen ruiskutus.
 
Malliston kilpapyörät haastavat kilpailevat merkit harrastajan kukkaroa miellyttävällä hinnalla, sillä RS 300 R:n autoverollinenkin hinta jää alle 8 000 euron, samalla säästäen pitkän pennin jo nyt korkeissa vakuutusmaksuissa. Enduropyörissä on vakiona KAYABAN iskunvaimentimet, Mikunin polttoaineenruisku, Excel-vanteet sekä Michelinin Competition renkaat. Kyseessä on siis kilpailukykyinen paketti, jolla ehtii hyvin suomalaisessa metsässä. 
Supermoto-pyörien hinnatkaan eivät taivaisiin kipua, joten SM 500 R:n saa omakseen noin 8 400 eurolla (autoverollinen hinta). Malliston molemmissa pyörissä on sama varustelutaso kuin enduropyörissä, mikä tekee SWM-supermotoista houkuttelevan vaihtoehdon. 
 
SWM:n katumallistossa on vahvasti läsnä retroteema. Silver Vase 440- ja Gran Milano 440 -mallit vastaavat kuluttajien vaatimuksiin moderneista retropyöristä. Molempia malleja kyyditsee 445-kuutioinen yksisylinterinen moottori, joka tarjoaa miellyttävää tehoa kruisailuun joko kaupunkiin tai mutkaisille maanteille. Malliston halvempi pyörä Silver Vase, kustantaa verollisena alle 7 000 euroa.

Uusin numero