Suzukin pomo: “Satelliittitiimi on saatava”

Brivio kertoo halustaan laajentaa Suzukin jalansijaa MotoGP:ssä 2019, mutta hänen mukaansa vielä on liian aikaista sanoa, että Suzuki tulee tekemään sen.

Brivio on pitkään puhunut, että satelliittitiimistä olisi tehtaalle valtavasti hyötyä.

”Se on asia, joka meidän on tehtävä joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Teemme koko ajan töitä, että saisimme asian kuntoon, näen, että tarve on todellakin olemassa. En voi vielä sanoa, että sellainen tulee varmasti 2019, vaikka todella paljon sitä haluankin”, Brivio sanoo Crash.netille.

”Suzukilla ei ole koskaan ollut satelliittitiimiä MotoGP:ssä. Olemme nytkin hiukan huolissamme organisaatiosta, siitä mitä kaikkea tarvitsemme etenkin resurssipuolella, jos satelliittitiimi tulee.”

Suzuki palasi MotoGP:hen 2015. Kaksi ensimmäistä kautta olivat hyvin positiivisia, mutta viime kausi hankala. Testikausi on kuitenkin sujunut nyt erinomaisesti. Suzukilla uskotaan vahvasti Andrea Iannonen ja Alex Rinsin tuovan jälleen palkintopallipaikkoja.

Briviolta kysyttiin, onko Suzuki nyt valmiimpi tekemään kaluston myös satelliittitiimille kuin aikaisemmin?

”Jos kysytte sitä insinööreiltämme, koskaan ei varmasti ole oikea aika. Okei, vitsailen, mutta on selvää, että satelliittitiimin varustaminen on tehtaalle massiivinen lisätyö. Olemme Suzukilla pyrkineet aina keskittymään vain tehdastiimiin.”

”Satelliittitiimin ottaminen mukaan vaatii lisää resursseja ja tehtaan sekä tiimin uudelleenorganisoinnin. Toivon silti, että voimme tehdä sen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin”, Brivio sanoo.
 

Uusin numero