Suzukin johtaja ruoskii kuljettajiaan: ”Heidän on pystyttävä tasaisempaan suorittamiseen”

Kun kautta oli ajettu neljä osakilpailua, Suzukilla oli jo kolme podiumpaikkaa, Iannonella kaksi, Rinsillä yksi. Le Mansista alkoi alamäki; sen jälkeen tiimille on siunaantunut ainoastaan yksi palkintokorokepaikka, kun Rins oli Assenissa kakkonen.

MM-sarjassa Iannone on yhdeksäs 84 pisteellä, Rins kymmenes 66 pisteellä. Jälkimmäinen on keskeyttänyt peräti viidesti. Se ei tyydytä Suzukin MotoGP-manageria Shinichi Saharaa.

“Teknisellä puolella olen melko tyytyväinen pyöräämme. Olemme parantaneet paljon viime vuodesta. Mutta etenkin kuljettajiemme olisi löydettävä tasaisempi suorituskyky, heidän tuloksensa ovat heitelleet aivan liikaa”, Sahara sanoo.

Viimeiset kolme kilpailua ovat menneet koko lailla myttyyn; Iannonen paras sijoitus niistä on kymmenes, Rinsin kahdeksas. Pyörään onkin tehty aika lailla muutoksia.

”Renkaiden kanssa meillä ei ole isoja ongelmia. Olemme muokanneet pyörää jonkin verran saadaksemme sen etupäätä paremmaksi. Se ei kuitenkaan johdu renkaista vaan kuljettajiemme ajotyyleistä ja pyörän luonteesta. Siksi halusin tehdä muutoksia”, Sahara sanoo.

Tulosten valossa muutokset eivät ole onnistuneet. Suzuki valmistautuukin jo ensi kauteen, jolloin säännöt sallivat enemmän aerodynamiikkaa.

”Me olemme ihan sinut ensi vuoden sääntöjen kanssa, siksi teemme jo nyt töitä asian kanssa. Itse haluaisin kuitenkin sääntöihin enemmän pysyvyyttä, se olisi tälle lajille tärkeää ja helpottaisi kaikkien työtä.”
 

Uusin numero