Suzukin Andrea Iannone kehuu itseään: ”Olen kypsempi meistä kahdesta”

22-vuotias Rins oli tosin siinä vaiheessa selkeästi edellä kuusi vuotta vanhempaa ja kokeneempaa tallikaveriaan, jopa kuuden parhaan joukossa, kunnes joutui keskeyttämään kilpailun noin puolessa välissä.

Iannonen mukaan hän halusi pysytellä erossa ruuhkista ja otti siksi alun varovaisemmin. Pyörän keulan kanssa oli myös ongelmia, eikä Iannone halunnut ottaa siksikään turhia riskejä. Kokemattomampi Rins ehkä niitä otti, koska ajo ulos.

”Olin avauskilpailussa 12 sekunnin päässä kärjestä. Se ei lopulta kuullosta pahalta, mutta onhan se iso ero MotoGP:ssä”, Iannone sanoo.

”Alex oli selvästi edelläni ja taisteli ihan kärkimiesten kanssa. Hän kuitenkin ajoi ulos, mikä johtuu yleensä siitä, että ottaa liikaa riskejä. Kun haluat ajaa ihan limitillä, siinä on aina omat vaaransa.”

Iannone kehuikin itseään.

”Tällä hetkellä olen meistä kahdesta kypsempi kuljettaja. Koska tilanteemme ei ole ihan täydellinen tällä hetkellä, päämääräni on vain tulla kilpailuissa maaliin ja kerätä niin paljon pisteitä kuin mahdollista. Joka tapauksessa teemme Alexin kanssa ihan hyvää yhteistyötä tällä hetkellä, Iannone kertoo.

Viime vuonna Suzukin kausi oli paha pettymys, yhtäkään sijoitusta palkintopallille ei tullut. Iannonen tuorein podium-paikka on Valenciasta 2016, kun hän ajoi viimeisen kilpailunsa Ducatilla. Nyt hän uskoo parempaan.

”On aivan realistista lähteä tällä kaudella tavoittelemaan palkintopallisijoitusta jokaisessa kilpailussa. Viime kauden jälkeen olemme ottaneet kärkitiimejä kiinni todella paljon. Emme me voi tavoitella nyt muuta kuin palkintopallisijoituksia jokaisessa kilpailussa. Siihen me tähtäämme ja teemme joka ikinen päivä kovasti töitä saavuttaaksemme tuon tavoitteen”, Iannone vakuuttaa.
 

Uusin numero