Suzukille satelliittitiimi: ”Olen optimistinen”

Surkean kauden 2017 jälkeen Brivio sanoi, että Suzuki kärsii satelliittitiimin puuttumisesta. Sillä olisi iso merkitys pyörän kehitystyölle.

Hondan satelliittitiiminä ajava Marc VDS on vahva ehdokas Suzukin lakin alle.

”Ilman muuta päämäärämme on saada satelliittitiimi kaudelle 2019. Nyt on kyse vain tarvittavan rahoituksen saamisesta. Olen kuitenkin melko optimistinen, optimistisempi kuin vuosi sitten”, Brivio sanoo Motorsport.comille.

”Toiset kaksi pyörää antaisi meille paljon lisää dataa kehitystyöhön, voisimme silloin kehittää asioita samaan aikaan ihan eri suuntiinkin.”

Tiimeistä sekä Angel Nieto että Avintia ovat ilmaisseet halunsa Yamahan satelliittitiimiksi 2019, kun Tech 3 päättää yhteistyön Yamahan kanssa. Marc VDS on ilmaissut vahvasti haluavansa pitkän yhteistyösopimuksen.

”Emme halua mukaan vuoden projektiin, etsimme kumppania, joka on valmis monivuotiseen yhteistyöhön”, Marc VDS:n puhemies kertoi viime viikolla.

Suzuki, KTM ja Aprilia ovat tiimit, joilla on vain tehdastallin pyörät. MotoGP:n promoottori Dorna haluaisi, että kaikilla tehdastiimeillä olisi satelliittitiimit.

Tech 3:n odotetaan lähtevän KTM:n kelkkaan. Jos Suzuki ja Marc VDS yhdistävät voimansa, vain Aprilian tarvitsisi etsiä satelliittitiimi itselleen.
 

Uusin numero