Suzuki vahvisti Teksasissa vetävänsä villin kortin hihastaan

– Olemme päättäneet osallistua villillä kortilla ainakin tämän kauden päätöskisaan Valenciassa. Se on jo varmaa. Ja siellä Suzukia ajaa testikuljettajamme Randy de Puniet, lupaa japanilaismerkin paluuta parrasvaloihin viitoittava Davide Brivio.

Suzuki on tehnyt jo pitkään työtä uuden projektin ja pyörän kanssa. Suzukin odotettiin palaavan kuninkuusluokkaan jo täksi kaudeksi, mutta alkuperäistä suunnitelmaa päätettiin siirtää vuodella.

Suzuki testaa Teksasissa
ja myös Argentiinassa

Suzukin testiryhmä ranskalainen De Puniet ja japanilainen Nobuatsu Aoki kuljettajinaan seuraa silti MotoGP-karavaania Brivion johdolla kuin hai laivaa.

Suzuki ajaa tiistaina ja keskiviikkona testijakson viime viikonvaihteen GP-näyttämöllä, eli Austinin Circuit of the Americas-radalla, jossa pyörästä tyypit tarjotaan myös rr-jermu Kevin Schwantzille.

COTA:lla, kuten muissakin tulevissa testeissä Suzuki suuntaa pääpainon elektroniikan puolelle.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua sarjassa debytoivalla Termas de Rio Hondo-radalla Argentinassa. Suzuki on mukana myös Argentiinan aavikkoradalla aloittaakseen testityöt Austinin tapaan välittömästi GP-viikonvaihteen jälkeen.

Sarjan ensimmäinen Euroopan osakilpailu ajetaan heti Argentiinan GP:tä seuraavana viikonloppuna Jerezin radalla Espanjassa. MotoGP-luokka urakoi Andalusiassa pidennetyn viikonvaihteen kisapäivää seuraavan testirupeaman muodossa.

– Me emme kuitenkaan Jerezissä testaa. Se ei onnistu meiltä logistisesti Argentiinan jälkeen, toteaa Brivio.

Jerezin missaaminen ei jää kuitenkaan Brivion mieltä kalvamaan.

– Me siirrymme Argentiinasta paremmalla ajalla vuorostaan Barcelonaan. Tavoitteemme on kerätä kisaradoilta ensi kautta varten niin paljon dataa kuin mahdollista.

Myös Stoner mukana
villeissä varikkohuhuissa

Suzuki tulee ensi kaudella MotoGP-luokkaan kahden kuljettajan voimin.

Mittavan GP-kokemuksen omaava De Puniet on vahvoilla, mutta sopimusta ei hänelläkään ole. Suzukin tiedetään havittelevan vieläkin kovemman kalipeerin kuljettajia riveihinsä.

Valentino Rossin kanssa pitkään yhteistyötä tehnyt Brivio myöntää, että se on kaikkea muuta kuin helppo rasti.

– Keskustelemme kaikkien kanssa, kuten on tapana. Käytännössä on kuitenkin vaikea vakuuttaa todellista huippukuljettajaa täysin uuden projektin muodossa. Randy lukeutuu ehdottomasti moniin kandidaatteihin ajamaan pyöräämme. Katsotaan ja neuvotellaan, pyörittelee Brivio.

Villeimmissä varikkohuhuissa Suzukiin on yhdistetty jopa kuninkuusluokan tuplamestari Casey Stoner, joka on nyt toista kautta sivussa GP-sarjasta.

Stonerin tiedetään ja tunnetaan olevan yllätyksellinen liikkeissään, mutta Suzuki kuullostaa kieltämättä utopistiselta ajatukselta.

Stoner nähtiin sunnuntaina lupausten mukaisesti Austinin GP-varikolla. Aussi saapui Austiniin Seattlesta, jossa hän kävi seuraamassa ystävänsä Ryan Villopoton railakkaita AMA Supercross-kuvioita.

Hymyt olivat puolin ja toisin herkässä, kun Stoner tapasi HRC:n kakkosmiehen Shuhei Nakamoton. Nakamoto-san elättelee edelleen toiveita Stonerin houkuttelemisesta Hondan "Dream Teamiin" Marc Marquezin rinnalle.

Nakamoto on jo aiemmin korostanut, että Hondalla ovet ovat aina avoinna Stonerille. Nyt Nakamoto pisti naureskellen vielä vähintään piirun paremmaksi lohkaisemalla, että HRC:llä on olemassa aina myös avoin sekki Stonerin varalle.

Uusin numero