Suzuki-pomo kertoo taustat Joan Mirin palkkaamisesta

Mir voitti viime vuonna Moto3-mestaruuden ja ajaa vasta debyyttikauttaan Moto2:ssa. Myös Honda ja Ducati olivat kiinnostuneita 20-vuotiaan mallorcalaisen palveluksista.

”Keskustelimme ihan ensin Iannonen kanssa. Sitten aloimme miettiä, mitä vaihtoehtoja meillä on. Aika moni oli jo tehnyt sopimuksen, mutta juttelimme myös Jorge Lorenzon kanssa. Kun tajusimme, että voimme saada Joan Mirin, aloimme innostua asiasta. Tämä on hänelle juuri oikea polku, ja meillä on jo Alex Rins, joka kehittyy kokoa ajan. Hän on ajanut hienosti niin talvitesteissä kuin kauden kilpailuissakin”, Brivio kertoo.

Rins ajaa ensi kaudella kolmannen vuotensa MotoGP:ssä.

”Ymmärsimme, kuinka iso lahjakkuus Joan Mir on. Tulemme tekemään rajusti töitä kasvattaaksemme häntä. Kun Rins ja Mir ovat valmiita kuljettajia, meillä on todella kova kaksikko. Se voi kestää puoli vuotta tai vuoden tai jopa kaksi. Mutta joka tapauksessa nämä kuljettajat antavat meille mahdollisuuden olla huipputiimi lähitulevaisuudessa.”, Brivio visioi.

Kokeneen Iannonen pudottamista ihmeteltiin laajasti.

”Ymmärrän, että ulkopuolisille tämä näyttää haastavalta, jopa melkoiselta riskiltä. Mutta tämä on tapa, millä haluamme toimia. Aika näyttää, oliko tämä ratkaisu hyvä vai ei. Joka tapauksessa olemme erittäin innoissamme ja luottavaisia tulevaisuuden suhteen.”

”Meillä on projekti, jossa kasvatamme Rinsiä koko ajan paremmaksi kuljettajaksi, tulemme tekemän saman Mirin kanssa. He hyötyvät uskoakseni paljon kokemuksestamme. Olemme nähneet ennenkin, että nuorien kuljettajien kanssa työskentely maksaa itsensä takaisin. Kun Maverick Vinales ajoi meillä, hän voitti jo toisella kaudellaan kilpailun ja oli neljästi podiumilla. Nyt meillä on kaksi nuorta ja lahjakasta kuljettajaa, joilla on täydet mahdollisuudet samaan.”

Brivio myöntää, ettei tuntenut Joan Miriä entuudestaan, kun neuvottelut hänen kanssaan alkoivat.

”En tuntenut häntä juuri lainkaan, mutta kävimme pitkiä keskusteluja. Pidimme hänestä ja hänen persoonallisuudestaan. Kaikkein tärkein asia oli, että hän todellakin halusi tulla Suzukille. Me kaikki tiedämme, että myös Honda olisi halunnut hänet. Mutta Joan koki, että Suzuki on paras paikka hänelle. Strategiamme kuljettajavalinnoissa on ollut aina se, että haluamme kuljettajia, jotka todellakin haluavat ajaa Suzukilla. Emme ole koskaan halunneet sellaisia, jotka tulisivat tänne vain siksi, ettei muitakaan vaihtoehtoja ole”, Brivio taustoittaa.
 

Uusin numero