Suzuki palaa suurin odotuksin kuninkuusluokkaan – kuljettajilla vahvat siteet Suomeen

Suzukin kuljettajaduon muodostavat espanjalaiset Aleix Espargaro, 25, ja kuninkuusluokan keltanokka Maverick Vinales, 19. Molemmilla on vahvat siteet myös Suomen suuntaan.

Mika Kallion rinnalla aikoinaan Ducatin Pramac-tiimissä kilpaillut Espargaro omistaa Moto3-luokan Boe41 RBA-tiimin, jossa Niklas Ajo ajaa ensi kaudella.

Aki Ajo toimii puolestaan tuittupäisesti teinitähdestä miehen mittoihin kasvaneen Vinalesin henkilökohtaisena managerina.

”Kovimmat lahjakkuudet
heti Marquezin jälkeen!”

Yamahan tehdastiimiä takavuosina johtanut ja tiivistä yhteistyötä Valentino Rossin kanssa tehnyt Suzukin italialainen tiimipäällikkö Davide Brivio kehuu kaksikkoaan silmät säihkyen.

– Näillä pojilla on mahtava potentiaali menestykseen ja he ovat meille täydellinen kaksikko. Aleix ja Maverick ovat minusta kuninkuusluokan lahjakkaimmat nuoret kuljettajat heti Marcin (Marquez) jälkeen, kertoi Monzan ralliin viikonvaihtessa osallistunut Brivio.

– Espargarolla on jo kokemusta MotoGP-luokasta ja hän kykenee opastamaan meitä projektissamme. Vinalesilla on puolestaan talenttia kasvaa yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista, Brivio visioi.

Brivio korostaa samaan hengenvetoon, että kuuta ei sentään lähdetä taivaalta vielä ensi kaudella tavoittelemaan, vaan töitä paiskitaan pitkäjänteisesti.

Pääpaino on moottorin kehittämisessä. Hommia piisaa, sillä siltä suunnalta on muutaman viimeisen viikon aikana kuulunut pariin otteeseen poks.

– Tämä on kunnianhimoinen projekti ja olemme vasta sen alkumatkassa. Uskon, että saavutamme tavoitetasomme kolmen vuoden kuluessa ja odotan, että taistelemme tosiaankin podiumsijoituksista jo jossain vaiheessa ensi kautta. Kauden 2015 avauskisaviikonvaihde Losailin radalla Qatarissa tulee olemaan meille monessakin mielessä merkittävä suunnannäyttäjä. Se on ensimmäinen todellinen testimme.

Brivio liputtaa
Rossin puolesta

Brivio ei toisaalta malta olla peittelemättä näkemystään siitä, kuka nousee hänen mielestään Marquezin, 21, kovimmaksi haastajaksi ensi kaudella.

Hän on ”vanha herra” Rossi, 35.

– Marquez on kova pala purtavaksi, mutta Rossi on valmis pelaamaan korttinsa oikein, sillä hän todellakin haluaa saavuttaa sen kymmenennen mestaruutensa.

– Valen suuruus tulee siinä, että hänellä riittää alati nälkää menestykseen. Hän on voittanut yhdeksän mestaruutta, mutta hän  jatkaa kuin olisi saavuttanut vasta sen ensimmäisen. Hän on muille malliesimerkki tässäkin mielessä, Brivio suitsuttaa.
 

Uusin numero