Suzuki ja Aprilia suunnittelevat satelliittitiimejä

Suzukin tehdastiimi: Andrea Iannone (29) ja Alex Rins (42)
(Kuva. Suzuki Racing Team)

MotoGP-luokkaan on tulossa lisää kuljettajapaikkoja, sillä Suzuki ja Aprilia kaavailevat satelliittitiimejä. Tallien johdon edustajat ovat kertoneet suunnitelmistaan Autosport –verkkolehdelle.

MotoGP-luokan tehdastalleille on selkeää etua kakkostallista, sillä sen avulla saadaan lisää testivoimaa lajin teknisessä kehittämisessä. Suzukin MotoGP tiimin johtaja Davide Briovio  kertoo kaivanneensa satelliittitiimin apua viime kilpailukautena.

Suzuki teki paluun MotoGP-luokkaan vuonna 2015. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa osakilpailuvoitto Suzukille tuli vuonna 2016, jolloin Maverick Vinales ajoi voittoon Britannian Silverstonessa.

Viime kausi oli Suzukille vaikea, sillä loppupisteissä Andrea Iannone oli sijalla 13 ja tiimikaveri Alex Rins oli 16:s.  Lopputulos on selkeä pettymys japanilaistehtaalle.

Italialaistalli Aprilian Aleix Espargaro oli ajoittain vauhdissa MotoGP-luokan kärkiryhmässä, mutta lukuisat keskeytykset tiputtivat espanjalaisen ulos kärkikymmeniköstä. Loppupisteissä Aleix oli sijalla 15 ja tiimikaveri Sam Lowes sijalla 25. Valmistajien pisteissä Aprilia oli viimeinen.

Satelliittikaavailuista kertoi Aprilian kilpailujohtaja Romano Albesiano

Aprilian MotoGP-tiimi. Tallissa moottoriohjauksen ja elektroniikan asiantuntijana työskentelevä Erkki Siukola kuvassa kolmas oikealta.
(Kuva: Aprilia Racing Team Gresini)

Uusin numero