Suzuki avaa salaperäisyyden verhot Katalonian GP:n jälkeen

Barcelonan kupeessa sijaitsevalla Montmelon radalla riittää jännitysmomenttia ensi viikonvaihteessa ajettavan Katalonian GP:n aikana ja edelleen myös sen jälkeen. MotoGP:hen paluuta tekevä Suzuki ajaa Montmelossa ensimmäiset Euroopan testinsä mittarinaan koko kuninkuusluokan nykyinen kalusto.

MotoGP-luokan ja samalla Suzukin äärimmäisen mielenkiintoinen testirupeama saa ensi viikolla jatkoa edelleen myös Aragonin radalla.

– Luvassa on paitsi mielenkiintoinen, meitä myös suuresti motivoiva jakso, luonnehtii Suzukin testiprojektista vastaava Yamahan entinen tiimipäällikkö ja Valentino Rossin asiainhoitaja Davide Brivio.

Aspar-tiimin CRT-sääntöjen mukaisella Aprilialla leipänsä tienaava Randy de Puniet kävi testaamassa Suzukia jo jokunen viikko sitten Japanissa. Ne testit pidettiin kuitenkin visusti salassa kierrosaikoja myöten. Kyseessä oli eräänlainen ”shakedown” ennen todellista ensi-iltaa.

Brivio tosin toppuuttelee suuria odotuksia – ymmärrettävästi.  

– Tavoitteemme ei ole olla suinkaan valmis vielä Espanjassa ajettavissa testeissä. Nuo testit ovat meille tärkeitä ensisijaisesti siinä mielessä, että näemme, millä tasolla nykyinen pyörämme on muihin nähden ja miten sitä pitää jatkossa kehittää. Niin, ja onhan kieltämättä tietysti mielenkiintoista nähdä myös se, kuinka iso ero kierrosajoissa tulee olemaan, myöntää Brivio.

Suzuki on palaamassa ensi kaudella MotoGP-luokkaan kahden kuljettajan voimin. Monien kuljettajakandidaattien ykkösnimeksi on nostettu Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlow.

Varikkohuhuissa on vellonut puhetta myös siitä, että Suzuki ajaisi jo tällä kaudella villin kortin GP-kisan lokakuussa Motegin radalla Japanissa. Brivio kiistää moiset puheet ainakin vielä tässä vaiheessa.

– Emme harkitse tuota vaihtoehtoa, kuittaa Brivio pokerinaamalla.

Uusin numero