Suuri Moottoripyörien Koeajokiertue polkaistiin käyntiin Jyväskylän Paviljongilla

Hondan Patrick Manner opastamassa Honda Gold Wing Baggerin ominaisuuksia ennen koeajoa.

Tällä viikolla järjestettävä Suuri Moottoripyörien Koeajokiertue alkoi tänään tiistaina Jyväskylästä. Huomenna keskiviikkona pyörät ovat ajettavissa Tampereella, torstaina Turussa ja perjantaina Helsingissä.

Koeajokiertueella mukana ovat Honda, Yamaha, Harley-Davidson, KTM, Husqvarna, Ducati, Triumph, BMW, Super Soco, Talaria ja Benelli. Koeajettavissa on noin 100 moottoripyörää. Koeajotapahtuma järjestetään Messukeskusten pysäköintialueilla tiistaina 31.5. ensimmäistä kertaa Jyväskylässä, keskiviikkona 1.6. Tampereella, torstaina 2.6. Turussa ja perjantaina 3.6. Helsingissä. Koeajopäivät näkyvät hienosti kaupunkikuvassa, kun liikenteessä on tuolloin erityisen paljon uusia moottoripyöriä. Perjantai 3.6. on myös valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä.

Pieni sade ei Kotarin koeajajia haitannut.

Tiistaina Jyväskylässä sää ei suosinut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vastaavasti koeajajien ei tarvinnut jonottaa saadakseen haluamansa pyörän koeajoon. Kokonaan päivä ei sentään sujunut sateen merkeissä, vaan iltapäivällä sää kuivui ja koeajoon pääsi kuivuneille teille. Jos seuraavilla paikkakunnilla on hyvä sää, niin koeajojen pitäisi silti sujua ilman suuria jonotusaikoja, sillä koeajettavia pyöriä on mukana lähes sata. Jyväskylän jälkeen kiertueelle tulevat mukaan myös BMW ja Triumph. Esimerkiksi Yamahalla on paikalla koeajettavissa peräti 18 moottoripyörää, pelkästään MT-10 -malleja on valmiina rivissä viisi kappaletta.

Miss MP22 -kisan motoristien suosikiksi valittu Tia-Maria Kelander ehti Koeajokiertueen työvelvollisuuksien ohella myös koeajamaan Benelli 752S:n.

Koeajopäivissä voi koeajaa useita erilaisia moottoripyöriä ja tehdä vertailuja. Vastaavanlaista tapahtumaa, jossa on koeajettavissa näin paljon moottoripyöriä eri merkeiltä ei järjestetä Suomessa. Tapahtuma on saanut paljon hyvää palautetta motoristeilta, joka ovat aikaisempina vuosina tulleet koeajoihin. Tapahtuma on kaikille veloitukseton ja paikalle voi hurauttaa omalla moottoripyörällä.

Koeajettavat moottoripyörät paikkakunnittain löytyvät tapahtuman verkkosivuilta noin viikkoa ennen koeajokiertuetta: www.koeajopaiva.com Moottoripyörämerkeistä Triumph ja BMW eivät ole mukana Jyväskylässä.

Koeajot alkavat aina klo 12 ja päättyvät klo 18. Koeajajaksi voi rekisteröityä etukäteen tapahtuman verkkosivuilla tai paikanpäällä. Moottoripyörät varataan tapahtumapaikalta. Tarjolla ei ole ajovarusteita lainaksi, joten omat ajovarusteet pitää ottaa mukaan. Koeajot suuntaavat liikenteen sekaan ja kestävät noin 20 minuuttia.

Koeajon rekisteröitymissivun välityksellä on mahdollisuus myös pyytää lisätietoja tai tarjous itseään kiinnostavasta pyörästä. 

Koeajopaikat:
31.5. Jyväskylän Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki
1.6. Tampereen Messu­ ja Urheilukeskus
2.6. Turun Messukeskus
3.6. Helsingin Messukeskus

Messukeskus järjestää Suuret moottoripyörien koeajopäivät yhteistyössä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston kanssa. Kiertue järjestetään nyt kolmatta kertaa. Helsingissä Suuri moottoripyörien koeajopäivä on järjestetty jo neljä kertaa. Edellisen kerran koeajopäivät järjestettiin vuonna 2019.

Uusin numero