Suur-Liperin Ajot järjestetään 27. kesäkuuta

Loyal To None MC & MC OKU ry järjestävät jo kahdeksatta kertaa motoristien ryhmäajotapahtuman Suur-Liperin Ajot lauantaina 27.06.2020.

Ajotapahtuman tarkoitus on tuoda motoristikulttuuria esille Pohjois-Karjalan alueella sekä tarjota organisoitu ryhmäajotapahtuma osallistujille. Reitti vaihtuu vuosittain, mikä pitää tapahtuman tuoreutta yllä. Tuttuun tapaan tapahtuma on avoin kaikille 2- ja 3-pyöräisille moottoripyörille. 

SLA2020 reitille pituutta kertyy noin 230km. Tauko- ja tankkauspaikkojen väli on enintään 100 km, jotta pienitankkisimmatkin pysyvät mukana. Letkan perää pitää perinteisesti huoltoauto sekä ensiapuryhmä kaiken varalta.

Ajon jälkeen vuorossa ruokailu, palkitsemiset sekä arpajaiset. Covid-19-tilanteen vuoksi ajon jälkeistä ohjelmaa on supistettu minimiin. 

Tilanteesta johtuen on myös erikoisjärjestelyjä luvassa; tapahtumassa noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Esimerkiksi osallistujamäärä on rajattu 250 henkilöön, taukopaikoilla vältetään turhia kontakteja toisiin osallistujiin ja pidetään 1-2 m turvavälit ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Sairaana tai oireisena tapahtumaan ei saa osallistua. Osallistujien tulee noudattaa tapahtumajärjestäjän lähtöpaikalla antamia turvallisuusohjeita. 

Lähtöpaikkana tänä vuonna toimii Liperin St1 (Kuusikkolantie 1, 83100 Liperi), jossa ilmottautuminen alkaa ajopäivänä klo 9, reitille hypätään klo 10. Lähtökahvit ja pullat on tarjolla sadalle nopeimmalle ilmottautujalle. 

Lisätietoa ja ennakkoilmoittautuminen löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Teksti: Suur-Liperin Ajot / Mikko Paksuniemi, kuva: Suur-Liperin Ajot / Marko Kaasinen 

Uusin numero