Superstock 600 EM: Paavilaiselle voitto ja kolmostila Albacetesta

Peetu Paavilainen ajoi voittoon ja kolmanneksi Superstock 600-luokan EM-osakilpailussa Espanjan Albaceten radalla.

Suomalaisen viikonloppu alkoi hyvin, mutta toisena harjoituspäivänä tiimin kanssa ei saatu pyörää haluttuihin säätöihin. Lauantaina ajetuissa aika-ajosessioissa pyörä toimi jo paremmin, mutta toisessa osiossa oli ongelmia pyörän jarrujen kanssa eikä Paavilainen saanut kuin kolme aikakierrosta. Lähtöruuduksi muodostui neljäs sunnuntain kilpailulähtöihin.

Sunnuntaina ensimmäisessä kilpailustartissa Paavilainen piti paikkansa lähdön jälkeen ja oli kovan taistelun jälkeen maalissa kolmas. Toinen kilpailulähtö otettiin uusiksi neljän kierroksen jälkeen ja uusintalähdössä suomalainen otti nappistartin johtaen kilpailua pitkään. Ensimmäisen kilpailun voittanut Espanjan Joan Diaz tuli Paavilaisen ohi, kun kilpailua oli jäljellä neljä kierrosta. Diazin tekniikka petti valitettavasti viimeisellä kierroksella ja näin Paavilainen kurvasi kauden toiseen voittoonsa Superstock 600-luokan EM-sarjassa.

-Viikonloppu lähti hyvin käyntiin, mutta toisena harjoituspäivänä ei päästy yhtään eteenpäin. Ensimmäisessä aika-ajossa saatiin pyörä toimimaan ja ajo parantui huomattavasti. Toisessa osiossa oli sitten ongelmia jarrujen kanssa. Kilpailulähdöissä oli tiukkaa vääntöä ja olen erittäin tyytyväinen viikonloppuun, kun siirryttiin vaikeuksista voittoon, tyytyväinen Paavilainen kertoi.

Paavilainen matkaa kauden päättävään Valencian kilpailuun EM-pisteissä kolmantena vain 5 pisteen päässä hopeasijasta ja kärkeen eroa on 28 pistettä.

Uusin numero