Supersport MM: Niki Tuuli Triumphin ykköskuljettajaksi

Imatralainen 27-vuotias ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli jatkaa myös ensi kaudella Supersport-luokan MM-sarjassa. MV Agustalla viimeiset kaksi kautta kilpaillut Tuuli siirtyy englantilaiseen Dynavolt Triumph-talliin.

Talli on tehtaan tukema ja ajettavakseen Tuuli saa kolmesylinterisen 765-kuutioisen Triumphin. Tallipäällikkönä toimii Simon Buckmaster, jonka CIA Landlord -tallissa Tuuli ajoi kaudella 2018 viisi osakilpailua Hondalla ennen siirtymistään Moto2-luokan MM-sarjaan.

Kuluneella kaudella MV Agusta Reparto Corse-tallissa ajanut Tuuli oli sarjan yhteispisteissä kahdeksas, vaikka seitsemän kilpailua jäi ajamatta loukkaantumisen ja sairastelun takia. Tuuli ajoi myös MV Agustalle ensimmäisen osakilpailuvoiton viiteen vuoteen Indonesiassa Mandalikan radalla. Tuleva kausi on Tuulelle neljäs Supersport-luokan MM-sarjassa, osakilpailuvoittoja on tilillä kaksi ja podiumille Tuuli on noussut kahdeksan kertaa.

NIKI TUULI: ”Todella hienoa että ura jatkuu Supersportin MM-sarjassa. Olo on rento ja luottavainen tulevaa kautta ajatellen ja uskon että minulla on vielä paljon annettavaa tässä sarjassa. Todella mielenkiintoista liittyä uuteen talliin ja projektiin. Ensimmäisellä kaudella uutena merkkinä MM-sarjassa Triumph menestyi hienosti. Dynavolt Triumph on tehnyt hyvää kehitystyötä kaluston suhteen ja tulokset mitä he ovat saavuttaneet osoittavat tiimin ja pyörän hyvän tason. Kolmesylinterinen moottori on minulle tuttu ja sopii ajotyyliini hyvin. Tavoitteet ovat tietysti korkealla ja mahdollisuudet hyviin tuloksiin ovat ihan realistiset. Iso kiitos Simonille, Dynavolt Triumphille, yhteistyökumppaneilleni ja tukijoukoilleni.”

SIMON BUCKMASTER: ”On hienoa saada Niki takaisin talliimme, ja uskon että hän tekee todella hyvää työtä. Ja koska tunnemme kaikki toisemme entuudestaan, yhteistyö sujuu varmasti vaivattomasti. Vaihto kolmesylinterisestä pyörästä toiseen sujuu varmasti ongelmitta ja hän oppii Dynavolt Triumph 765 RS Street Triplen salat nopeasti, mikä on hyvä koska meillä ei ole ikinä liikaa aikaa testaukseen. Ja uskon myös, että hän työskentelee hyvin yhteen tallikaverinsa Harry Trueloven kanssa ja he muodostavat todella vahvan kuljettajakaksikon. Joten toivotamme Nikin lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme ja Triumph-perheeseen.”

Vasemmalta: Niki Tuuli, Triumphin tuotepäällikkö Steve Sargent, Dynavolt Triumphin tiimipäällikkö Simon Buckmaster sekä Harry Truelove.

Tuulen tiimikaverina ajava britti Harry Truelove nousee MM-tasolle ajettuaan viime kauden brittien Supersport-sarjassa Yamahalla kolmanneksi. Kauden aikana hän saavutti yhden voiton ja kymmenen podiumsijoitusta. MM-debyyttinsä Truelove teki viime vuonna Donington Parkin kilpailussa, johon hän pääsi mukaan villillä kortilla.

Uusin numero