Supersport MM Indonesia: Tuulelle paalu, voitto ja keskeytys

Lauantain aika-ajossa Tuuli ajoi paalulle ja saman päivän kilpailussa voittoon. Sunnuntai oli mollivoittoisempi, kun tekniikkamurheista kärsinyt suomalainen kaatui ja keskeytti kilpailun.

MV Agusta Reparto Corse -tehdastallin kuljettaja Niki Tuuli ajoi voittoon Supersport-luokan MM-sarjan osakilpailussa Indonesiassa Mandalikan radalla. Voitto oli Tuulen toinen MM-sarjassa, edellinen löytyy viiden vuoden takaa kaudelta 2017.

Perjantain harjoitukset menivät kuljettajilta vielä tutustuessa Mandalikan radan uuteen asfalttiin, mutta päivän kuluessa rata puhdistui ja pito parani koko ajan. Lievien teknisten ongelmien kanssa paininut Tuuli puristi toisissa harjoituksissa viidenneksi ja sektoriajat lupailivat hyvää lauantaiksi.

Lauantai olikin sitten Tuulelle ja MV Agustalle täydellinen päivä. Aika-ajossa imatralainen tykitti uuden rataennätyksen ja oli nopein 0,053 sekunnin erolla Can Oncuun. Paalupaikka oli Tuulelle kauden ensimmäinen.

Lauantain kilpailussa Tuuli irtosi hyvin viivalta mutta unelmastartin toisesta rivistä ottanut Federico Caricasulo syöksyi johtoasemassa ensimmäiseen kaarteeseen. Mutta jo ensimmäisellä kierroksella Tuuli puristi Caricasulosta ohi ja otti paikkansa kärjessä. Imatralainen veti letkaa muutaman kierroksen, kunnes oli Can Oncun vuoro siirtyä johtoon, mutta kierrosta myöhemmin Tuuli veti taas kärkijoukkoa. Tuuli kiristi vauhtia mutta Oncu ja Caricasulo pystyivät vastaamaan ja roikkuivat sitkeästi perässä. Kahdennellatoista kierroksella Tuulelle sattui pieni virhe ja Oncu pääsi taas ohi, mutta pari kierrosta myöhemmin oli Oncun vuoro sortua virheeseen ja Tuuli siirtyi kärkipaikalle. Viimeisillä kierroksilla Tuulen vauhti oli liikaa muille ja imatralainen ylitti maaliviivan reilun kolmen sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Caricasuloon. 

”Olen todella onnellinen, täydellinen päivä minulle, paalupaikka ja voitto. Olen kyllä uskonut tähän koko ajan mutta ei se voitto helpolla tullut. Uusi asfaltti kulutti renkaat tosi nopeasti, mutta pidin pääni kylmänä ja puristin tasaisen kovaa koko ajan ja se riitti tänään. Loukkaantumisen jälkeen ajaminen on ollut nousujohteista ja olen pystynyt harjoittelemaan kotona koko ajan paremmin. Nyt on mies ja pyörä kunnossa ja pystyn vihdoin puristamaan irti kaiken mitä löytyy ja tässä on tulos.” totesi iloinen Tuuli lauantaina.

Sunnuntain kilpailussa Tuuli jäi lähtökiihdytyksessä viidenneksi mutta nousi kierros kierrokselta kohti kärkeä. Kierroksella seitsemän Tuuli ohitti kärjessä ajaneen Can Oncun ja siirtyi johtoon. Sen jälkeen kärkikolmikko Tuuli, Dominique Aegerter ja Stefano Manzi kävivät kovaa taistelua kilpailun voitosta, kunnes kierroksen kolmetoista ykkösmutkassa Tuuli teki pienen virheen ja sen seurauksena löysi itsensä radan pinnasta. Kaadon seurauksena Tuulen pyörä jäi keskelle rataa ja kisa jouduttiin keskeyttämään punaisella lipulla. Kilpailun voittajaksi julistettiin keskeytyshetkellä johdossa ollut Aegerter.

”Todella huonot fiilikset. Hyvä tilanne kisassa, tuntui että olin tosi vahva siinä kisan alkupuolella. Hyviä ohituksia ja vahvaa taistelua. Kyyti olisi kyllä riittänyt podiumille, mutta taas vanhat sähköongelmat vaivasivat. Ensimmäisillä kierroksilla pyörän näyttö sammui, sitten ei pysty enää vaihtamaan moottorikarttaa eikä moottorijarrua pysty muuttamaan mikä pitäisi tehdä, kun renkaat kuluu. Kisan puolivälissä tuli vaan tosi vaikeaksi pysäyttää pyörää ja vähän väliä meni linja leveäksi Ja täällä rata on todella likainen ulkolinjalla, se on kun jäällä ajaisi. Ja siitähän se sitten lähti..” kertoi pettynyt Tuuli.

Lauantain kilpailun tulokset

Sunnuntain kilpailun tulokset

MM-pistetilanne:

Uusin numero