Supersport MM Barcelona: Tuuli hyvässä vauhdissa

Niki Tuulen vauhti oli Barcelonan radalla ajetuissa kahdessa kilpailulähdössä hyvää, mutta imatralaiskuski valitti että MV Agustalla ei tällä hetkellä pääse imustakaan kilpakumppaneiden ohi, mikä vaikeuttaa aivan kärkisijoitusten metsästystä.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kahdeksas kisaviikonloppu ajettiin Espanjassa Barcelonan radalla. Suomalaiskuljettaja Niki Tuuli oli hyvässä vauhdissa läpi viikonlopun ja saalisti kaksikymmentäyksi MM-pistettä. 

Vauhti oli hyvää heti perjantain ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Lauantain tiukassa aika-ajossa tulos ei ollut paras mahdollinen, ja niin Tuulen oli tyytyminen kymmenenteen lähtöruutuun. Päivän kilpailussa Tuuli otti hyvän startin ja nousi heti kahdeksanneksi, mutta kilpailu keskeytettiin jo toisella kierroksella Peter Sebestyenin kaaduttua. Uusintalähdössä Tuulen startti oli taas hyvä ja kilpailun puolivälissä imatralainen oli noussut jo kuudennelle sijalle. Kovasta yrityksestä huolimatta Tuuli ei päässyt kilpailun loppupuolella aivan kärkitaistoon mukaan, mutta sai pidettyä kuitenkin kuudennen sijansa vain viisi sekuntia kärjestä jääneenä. Kilpailun voittoon ajoi Dominique Aegerter.

Sunnuntain kilpailu sujui pitkälti samalla kaavalla kuin lauantainakin. Hyvä startti ja nopea nousu kärkiryhmään. Kilpailun edetessä neljän kuljettajan kärki irtautui ja Tuuli taisteli muutaman sekunnin päässä viidennestä sijasta. Sijoitukset vaihtelivat kierros kierrokselta ja maaliviivan Tuuli ylitti lopulta kuudentena. Federico Caricasulon saaman rangaistuksen myötä sijoitus parani vielä pykälällä, kun Caricasulon sijoitus tipahti Tuulen taakse. Kilpailun voitti jälleen MM–sarjaa johtava Dominique Aegerter.

”Lauantain kisassa hyvä startti ja hyvä nousu. Mutta tehtiin uusintalähtöön väärä rengasvalinta ja en ihan pystynyt haastamaan kärkiryhmää. Sunnuntain kilpailu oli jo jonkin verran parempi. Vauhti on kunnossa ja ajaminen tuntuu hyvältä mutta ohittaminen on tällä hetkellä turhan vaikeaa. Ei vaan pääse imusta ohi ja jään junnaamaan muiden taakse. Mutta hyvä ja ehjä viikonloppu kuitenkin.” totesi Tuuli sunnuntaina.

Lauantain kilpailun tulokset

Sunnuntain tulokset

Uusin numero