Supersport MM Australia: Tuuli sai tuliaisiksi kiikarit

Supersport-luokan MM-sarja ajettiin päätökseen Phillip Islandin radalla Australiassa. Niki Tuulen viimeinen viikonloppu MV Agusta Reparto Corse -tallissa oli täynnä vastoinkäymisiä, ja lopulta molemmat kilpailulähdöt jäivät ajamatta.

Pienet ongelmat vaivasivat jo perjantaina, kun pyörän tuntui levottomalta ja treenien jälkeen ongelmaksi paljastui vähitellen tyhjenevä eturengas. Lauantain aika-ajot ajettiin vaikeissa olosuhteissa osittain märällä radalla. Tuuli ei saanut ainuttakaan ehjää kierrosta ajetuksi ja sijoitukseksi jäi kymmenes sija. Lauantain kilpailun lämmittelykierroksella Tuulen pyörässä ilmeni tekninen vika ja kilpailu päättyi siihen. Ja jo perjantaina vaivannut flunssa paheni koko ajan ja sunnuntaina Tuuli ei korkean kuumeen takia enää päässyt lähtöruudukkoon. Näin ollen Australian kahdesta kilpailusta oli tuliaisina pyöreät 0+0 pistettä, eli jääkiekkotermein ”kiikarit”.

Sarjan yhteispisteissä Tuuli oli kuitenkin kahdeksas, vaikka kuusi kilpailua jäi väliin loukkaantumisen ja sairastelun takia.

”Se oli sellainen lopetus tälle kaudelle. Kolmatta päivää kipeänä, kuumetta yli 38 astetta ja tosi heikko olo, ei mitään asiaa radalle. Harmi että kahden vuoden yhteistyö MV Agustan kanssa päättyi näin ja viimeiset kisat jäivät kokonaan ajamatta. Mutta ei mahda mitään, terveys edellä tässä kuitenkin välillä yritetään mennä” kommentoi Tuuli sunnuntaina.

MM-loppupisteet:

Uusin numero