SuperNEX – Seuraavan sukupolven Superbike


Kuusi vaihdetta, shifteri, luistokytkin ja kiihtyvyys 0-100 km/h 3 sekuntia. Tähän asti kuulostaa tutulta, mutta lisätään siihen vielä että voimanlähteenä on sähkömoottori.

Kymco on kehittänyt sähkömoottoripyörän, jota se kutsuu seuraavan sukupolven Superbikeksi. He ovat päätyneet siihen lopputulokseen, että vaihteiden vaihtaminen on suuri osa ajofiiliksestä erityisesti sporttipyörillä. Niinpä sähkömoottorin jatkeeksi on rakennettu kuusivaihteinen vaihteisto. Varustukseen kuuluu sekä quickshifter että autoblipper, joten vaihdot sekä ylös että alas hoituvat kuten uusimmilla markkinoilla olevilla sporttipyörillä. ABS, luistonesto ja keulimisenesto kuuluvat varustukseen ja ne kaikki ovat kuljettajan säädettävissä.

Toinen erikoisuus on pyörään rakennettu äänigeneraattori, jolla SuperNEX saadaan kuulostamaan polttomoottorikäyttöiseltä moottoripyörältä. Valmistajan mukaan kiihtyvyys on kilpailukykyinen nykyisten superpyörien kanssa: 0-60 mph (96 km/h) 2,9 sek ja 0-150 mph (241 km/h) 10,9 sek.

Toimintamatkaa ei vielä ole julkistettu mutta Kymco seurannee tarkasti millaisen vastaanoton konseptimalli tässä vaiheessa saa ja tehnee jatkosuunnitelmat sen mukaan.

Uusin numero