Supermoton uusi tuleminen, kilvanajoa ja harrastustoimintaa

Kolme luokkaa: S1 (SM) OPEN (Suomen-cup) ja ASFALTTI/S4. Asfalttiluokassa samat tekniset säännöt kun Openissa, eli kisaslicksit ja renkaanlämmittimet sallittu tulevalla kaudella, samoin esim flat-track rengastus 19-19 kelpaa. Säännöt löytyvät moottoriliiton sivuilta.
Kaudelle 2018 SM-sarjaan lanseerattiin uusi asfaltti/S4 luokka, joka ajaa kilpailuissa pelkkää asfalttia, Euroopassa asfalttiluokka on osoittautunut suosituimmaksi luokaksi erityisesti harrastajien keskuudessa. Lajiryhmällä on tähän luokkaan suuret odotukset, koska mukaan on lähdössä kotimaisilta ja kansainvälisiltä rr sekä jääratavarikoilta tuttuja nimiä.
SM-luokkana jatkaa S1 ja Suomen-cup arvosta kisataan harrastajille suunnatussa Open-luokassa.
Lajiryhmän tavoite on nyt tuoda lajia lähemmäs harrastajaa. Lajiryhmän puolesta kaudella järjestetään kaksi koulutus/harjoituspäivää, jossa uudet ja kokeneemmatkin kuskit saavat vinkkejä ajoon ja pyörän säätämiseen.  Lisäksi Hyvinkään karting-radalla pyörii viikottain VMX-Racing:n / Hyua supermotokerho, jossa jokainen kiinnostunut pääsee tutustumaan lajiin. Harjoituspaikkoja on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, koska monet kartingradat tarjoavat nyt mahdollisuuden supermotojen ajoharjoitteluun
Kustannuksiltaan supermoto on edullista, jos verrataan rr -tai jääradan harrastamiseen. Hyviä pyöriä löytyy edullisesti käytettyinä ja uuden kilpurin rakentaminen on nyt halvempaa kuin koskaan. Harrastuksen alkuun pääsee hyvin myös jäärata tai flat-track pyörällä pienin muutoksin. Huomioitavaa on myös, että kauden 2017 Suomen Mestaruus voitettiin kaksitahtisella pyörällä.
Kausi aloitetaan perinteisellä Viron leirillä 9-12.5 ja reissu huipentuu äitenpäivänä 13.5 Tabasalun radalla ajettavaan ensimmäiseen sm-osakilpailuun.
SM Kalenteri 2018
– 13.5. Tabasalu Viro
– 16.6. Töysä
– 14.-15.7. Oulu
– 4.8. Imatra
Harjoitus/leiripäivät 2018
Viro 9-13.5
Kaanaa 9.6
Hyvinkää Heinäkuu

Supermotojen vauhdikasta menoa tullaan näkemään näytösajojen merkeissä muutaman isomman moottoriurheilutapahtuman yhteydessä mm.(Vauhtiajot+Suurajot varmistusta vailla)
Jos supermoto kiinnostaa, niin olemme paikalla pääsiäisenä American Car Showssa SML:n osastolla jokaisena päivänä. Tulkaahan morjestamaan ja vaihtamaan kuulumisia, jos messuille tulette.
Tero Kolehmainen / Supermoto Lajiryhmä
 

Uusin numero