Supermotokausi avattu Kouvolassa

Team Aprilia Finlandin kuljettajista Toni Halttunen, Sami Örn ja J-P Purtilo olivat ilmoittautuneet Kouvolan supermotokauden avaukseen 9.6. Loukkaantumisesta kärsinyt Ari Åstedt ei kyennyt kilpailuun osallistumaan, joten S1-luokka jäi ilman Team Aprilia Finlandin edustusta.

Aamun harjoitukset olivat odotuksia herättävät, kun Aprilia-kuljettajista Sami Örn oli nopein, Toni Halttunen kolmas ja J-P Purtilo kahdeksas. Aika-ajoissa Aprilioita saatiin eturiviin kaksin kappalein, kun Halttunen ajoi toiseksi ja Örn kolmanneksi. Purtilon sijoitus oli kahdeksas. Open-luokan paalulle ajoi Jyri Paunonen.

S1-luokan aika-ajossa ykköspaikan otti Jan Forsten. Ville Jauhiainen ajoi toiseksi ja Toni Klem kolmanneksi nopeimman ajan. S1 luokan aika-ajo jouduttiin keskeyttämään punaisella lipulla, kun Jari Ojala kaatui pääsuoran päässä täydestä kaasusta todella rajusti! Mies säilyi kuin ihmeen kaupalla ilman suurempia vaurioita, mutta pyörä koki kovia.

Open-luokan ensimmäisessä lähdössä holeshotin otti Toni Halttunen. Mies piti kärkipaikkaa useamman kierroksen ennen kuin joutui antautumaan Jyri Paunoselle. Maalissa eroa oli 1,25 sekuntia, joten toisesta erästä sai odottaa tiukkaa kilpailua. Ronni Peura oli kolmas häviten kärjelle 12,42 sekuntia ja Sami Örn varmalla ajolla neljäs jääden kärjelle 30,46 sekuntia. J-P Purtilo otti huonon lähdön ollen ensimmäisessä mutkassa viimeisten joukossa. Kovalla työllä mies nousi viidennelle sijalle, mutta viimeisillä kierroksilla ajovirhe ja kierroksella ohitettavat sotkivat kuvioita ja J-P oli maalissa sijalla seitsemän.

Toisessa erä alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Halttunen ja Paunonen taistelivat kärkipaikasta, kunnes kolmannella kierroksella Kouvolan suuressa alamäkiportaassa kolahti. Miehet ajoivat ilmassa rajusti yhteen sillä seurauksella, että taas nähtiin punainen lippu. Paunonen pääsi omin jaloin pois paikalta, mutta Halttusen matka jatkui ambulanssikyydillä. Pohjeluu murtui, joten tiedossa on muutaman viikon pakkolepo ja pyörän kunnostusta.

Erä otettiin uusiksi pienen odottelun jälkeen ja maaliin tultiin järjestyksessä Ronni Peura, Petri Honkanen, Sami Örn. Samilta siis varmalla ajolla hyvät pisteet ja loistavasti podium-sijoitus. Purtilo oli uusintaerän kuudes.

Open Suomen Cup luokan pistetilanne:

1. Ronni Peura 45p
2. Sami Örn 38p
3. Petri Honkanen 37p
4. Jyri Paunonen 33p
5. Janne Tainio 32p
6. Joonas Lamminen 31p
7. J-P Purtilo 29p

S1 SM-luokan pistetilanne:

1. Toni Klem 72p
2. Ville Jauhiainen 67p
3. Jan Forsten 54p
4. Asseri Kingelin 54p
5. Kalle Toronen 50p
6. Atte Siltala 47p
7. Taavi Nassar 39p
8. Matti Lantta 39p
9. Sami Uutela 35p
10. Jussi Valkeapää 33p

Seuraavaksi kilpaa ajetaan Turun artukaisissa lauantaina 16.6. Siellä on odotettavissa hieno rata ja huimia tilanteita.

Uusin numero