Superenduron MM-sarjaa ajetaan messujen yhteydessä Helsingissä

Tapahtumaan liittyy MM-osakilpailun ohella myös muuta ja mielenkiintoista, sillä Superenduron SM-kisat ajetaan messuilla perjantaina 30.1.

Viikonlopun kuluessa järjestetään Superenduron MM-osakilpailu myös junioreille. Mahdollisen naisten Superenduro MM-osakilpailun järjestäminen Suomessa riippuu siitä, ajetaanko sarjaa ensi vuonna lainkaan.

MM-sarjassa ajetaan ensi kaudella nähtävästi kuusi osakilpailua. Ennen Suomen osakilpailua kisataan Saksassa ja Puolassa.

– Superenduron MM:ää on aikaisemminkin yritetty saada Suomeen, mutta siinä ei ole onnistuttu. Nyt järjestelyt ovat jo pitkällä ja kisat toteutuvat varmasti, kertoo Suomen Moottoriliitto ry:n toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

Alain Blanchard: "Tulemme
Helsinkiin luottavaisin mielin"

Kisoista on sovittu Superenduron MM-sarjan promoottorin Alain Blanchardin kanssa, joka edustaa ABC Communicationia.

Yhteistyö Messukeskuksen ja MP-messujen kanssa tarjoaa tapahtumalle erinomaiset tilat ja ennätysyleisön. MP-messuilla vieraili viime kerralla 56 000 kävijää.

– Tulemme Helsinkiin ja MP-messuille luottavaisin mielin. Suomalaisten järjestelykyky on huippuluokkaa. Endurokisathan on yleensä totuttu näkemään metsämaastossa, kaukana kaikesta. Nyt ne tuodaan Helsingin sydämeen. Tämä on suuri mahdollisuus saada kilpailulle uutta näkyvyyttä, lajille uusia harrastajia ja katsomoon uusia kiinnostuneita katsojia. Superendurohan on paitsi jännittävää taistelua, myös äärimmäisen viihdyttävä show, lupaa promoottori Blanchard.

– Messukeskuksen tilat sopivat superenduro-kisojen järjestämiselle loistavasti. MP-messujen aikana on järjestetty aiemmin sisätiloissa erilaisia supercross-kisoja onnistuneesti. Nyt on edetty pienemmistä kisoista Supercross SM-kisojen kautta Superenduron MM-kisoihin, joten kehitys on ollut hyvä, toteaa Ljungqvist.

Panostaminen moottoriurheiluun tuo lajeille uusia harrastajia. Moottoriliiton tavoitteena onkin saada Suomen osakilpailu pysyväksi osaksi MM-sarjaa. Suomessa endurolla on vakaa asema ja loistavia kuskeja on paljon.

Salminen asiantuntijana
radan suunnittelussa

Ensi vuonna Messukeskuksen halliin rakennettavan radan suunnittelussa on asiantuntijana enduron 13-kertainen maailmanmestari Juha Salminen. Halliin rakennetaan haastava ja näyttävä rata.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen moottoripyöräjaoston puheenjohtaja  Marco Färm on tyytyväinen kisojen järjestämiseen Suomessa. Kun laji saa näkyvyyttä, se tukee myös moottoripyöräalaa kasvattamalla enduropyörien myyntiä.

– Suomessa myydään arviolta 600–700 uutta enduropyörää vuosittain. Superenduron MM-osakilpailujen tulo on loistava uutinen, sillä näin laji saa kiinnostusta ja sitä kautta uusia harrastajia Suomessakin, sanoo toimitusjohtaja Jaro Sihvonen KTM Nordic Oy:stä.

MP-messut järjestetään seuraavan kerran 30.1.-1.2.2015 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen toimeksiannosta. MP 14 -messuille osallistui 168 yritystä, ja messuilla vieraili kolmen päivän aikana 55 900 kävijää.

Viimeisin numero