SuperEnduron MM-pisteistä ajetaan joulukuussa Tampereella Aron suunnittelemalla radalla

Sisähallissa ajettava osakilpailu järjestetään 7. päivä joulukuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa, jonne rakennetaan tapahtumaa varten mittava kilpailurata.

Suomi on maailmalla tunnettu moottoriurheilun kärkimaana, ja sarjan pääpromoottorin, ABC Communicationin toiminnanjohtaja Alain Blanchardin odotukset MM-sarjan uudelle osakilpailulle ovat erityisen korkealla.  

– Superenduron kilpailukalenteria kehitetään voimakkaasti, ja minulle osakilpailu Pohjoismaissa oli välttämätön osa lajin MM-kilpailukalenteria. Tampereella on kaikki edellytykset tapahtuman tuottamiseksi, ja tavoite on vakiinnuttaa Suomen osakilpailu pysyväksi osaksi MM-sarjaa.

Vuosia enduron MM-sirkusta pyörittänyt Blanchard uskoo, että superenduro löytää helposti paikkansa Pohjoismaista.

– Teillä on Suomessa valtava ajajapotentiaali, ja maa tarvitaan mukaan superenduron kasvuun maailmalla. Samalla nämä ovat lajin avajaiset koko Pohjoismaille; myös Ruotsista on hyvin paljon kiinnostusta sarjaan, ja ajajat kuten Ljunggren ja Edlund ovat varmasti malttamattomina mukana – yleisöstä puhumattakaan.

Henkilökohtaisesti Blanchard mainitsee yhden tärkeän motiivin tuoda superenduro Suomeen.

– Totta kai minä haluan Seistolan, Salmisen ja muut kotimaiset ajajat haastamaan lajin supertähdet Blazusiakin ja Knightin!

Samuli Aro vastaa
radan suunnittelusta

Suomalainen enduro-osaaminen on esillä Tampereen kilpailussa alusta asti, sillä MM-radan suunnittelusta vastaa peräti viisinkertainen enduron maailmanmestari Samuli Aro.

– Olen aktiiviurallani ajanut hallilähtöjä Espanjassa, ja tiedän että tärkeintä superenduro-radassa on löytää oikeanlainen haastavuus. Liian vaikeat käännökset ja esteet tappavat kilpailun, kun taas liian helppo rata hukkaa lajin tunnelman, Aro tiivistää.

– Tampereen rataa varten on kehitetty uusia ideoita, että voitaisiin toteuttaa ikimuistoinen kilpailu niin kuskeille kuin yleisöllekin. Aion itse olla mukana myös testaamassa rataa ennen kuin se on valmis kilpailuun.

Syksyllä alkava superenduron MM-kausi käynnistyy ennakkotietojen mukaan Liverpoolista, jonka jälkeen on vuorossa Tampere. Yhteensä kilpailuja tulee MM-sarjan vielä vahvistamattomassa kilpailukalenterissa olemaan kuusi.

Tampereella järjestettävän kilpailun promoottorina toimii tapahtumajärjestäjä Hands Ltd, ja kilpailun toteuttamisesta vastaa Suomen Moottoriliiton alaisuudessa Kangasalan Moottorikerho. FIM superenduron ja enduron MM-sarjojen pääpromoottorina toimii ranskalainen ABC Communication.

* Hallienduron herra ja hidalgo, puolalainen Taddy Blazusiak ajaa 7. joulukuuta MM-pisteistä Tampereella. Kuvat: KTM/Jonty Edmunds
 

Uusin numero