Supercrossin SM-avaus kerää ison tukun kovia nimiä Messukeskukseen

Suurimpaan halliin rakentuvaa 360 metrin mittaista rataa kiertää yhteensä 37 kuljettajaa hallitsevan Suomen mestarin Toni Erikssonin ja MX2-luokan MM-sarjaan valmistautuvan Harri Kullaksen johdolla.

– Kaikki puitteet näyttävälle ja kovatasoiselle kisalle ovat olemassa. Hieno rata on entistä kuljettaja- ja yleisöystävällisempi ja meillä on nyt mukana viime vuottakin enemmän ajajia. Hyvältä näyttää, myhäilee Helsingin supercrossin kokenut promoottori Sauli ”Eppu” Mäkelä.

Suomen kärkikuljettajat saavat lavealla radalla kirittäjäkseen myös kansainvälistä väriä amerikkalais- ja ruotsalaiskuljettajien hahmoissa.

– Länsinaapurin puolelta kisassa ovat mukana Franz ja Emil Löfquist, sekä lajin emämaasta USA:sta herrat Ricky Renner ja Zack Williams. Kyllähän varsinkin jenkit ovat tunnetusti aina kovia kavereita näissä ympyröissä. Siitä lähdetään, että vauhtia sekä jännitystä riittää ja tunnelma kohoaa avaran seiskahallin kattoon, Mäkelä kuvailee tuntemuksiaan kolme viikkoa ennen h-hetkeä.

Supercrossin kauden ensimmäisistä SM-pisteistä ajetaan perjantaina 31.1. ja lauantaina 1.2. Perjantaina radalla nähdään myös Classic Motocrossia ja lauantaina ison yleisön eteen kurvailevat MX65-luokan 7-11 -vuotiaat tulevaisuuden tekijänimet.

Race of Champions on
täynnä maailmanmestareita

Helsingin MP-messuilla ajetaan läpi viikonvaihteen muutenkin lujaa ja paljon.

Mäkelä on saanut myös houkuteltua supercrossin oheistapahtumiin varsin nimivahvan kuljettajakaartin, joka on pullollaan entisiä ja toivon mukaan myös tulevia moottoripyöräurheilun maailmanmestareita.

Ilmassa on sananmukaisesti sähköä erityisesti lauantaina. Silloin ohjelmassa on sähköpyörillä ajettava Race of Champions-kilpailu.

– Kelloa vastaan ajettavassa kisassa ovat mukana motocrossin maailmanmestarit Heikki Mikkola ja Pekka Vehkonen, endurolegendat Juha Salminen ja Kari Tiainen adjutantteinaan Petteri Silvan, Marko Tarkkala ja Matti Seistola, trialin takavuosien taituri Tommi Ahvala, sekä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa mainetta niittänyt Pekka Päivärinta. Haastajikseen mestarit saavat Niklas ja Aki Ajon, Mika Kallion, Pasi Hagströmin, Mika Koukin, Kurt Ljunqvistin sekä Tomi Konttisen, luettelee Mäkelä.

Enduron näytöskilpailu ja
trialnäytös sunnuntaina

Tiainen, Silvan, Tarkkala ja Seistola ovat myös mukana sunnuntaina ajettavassa enduron näytöskilpailussa, jossa he saavat vastaansa muun muassa Toni Erikssonin, Kim Teikarin, Henry Oleniuksen ja nuorten luokassa MM-sarjaan lähtevän Aleksi Jukolan.

Sunnuntain ohjelmaan sisältyy edelleen myös trialnäytös. Siinä taitojaan esittävät Timo Myöhänen, Henri Vierimaa, Leevi Lindqvist, Tomi Remander, Niko Nurmio, Jussi Seppänen, Mikko von Plato, Max Parkkonen, Anton Parkkonen, Mila Lappalainen, Timo Lappalainen ja Veeti Sorri.

– Koossa on kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoinen, monipuolinen ja vauhdikas tapahtuma entisten, nykyisten ja tulevien mestareiden muodossa, summaa Mäkelä.

Helsinki SM-Supercrossin kuljettajat:
Miika Oinonen TuMK, KTM
Jerry Ljungqvist HMK, Honda
Rene Rannikko LosMK, KTM
Joona Saari TSMU, Suzuki
Miro Lehto TMK, KTM
Emil Silander EMK, Honda
Kimmo Laakso TuMK, Kawasaki
Joni Tuominen OriMK, KTM
Riku Rouhiainen HeMK, Yamaha
Ville-Tapani Hörkkö TSMU, KTM
Tomi Paananen HMK, Suzuki
Waltteri Koskinen RaSMK, Honda
Jan-Miikkael Lintula KarkMK, Honda
Jere Koskinen RaSMK, Honda
Kopi Raknam VMK, KTM
Niila Lappi LosMK, Suzuki
Elias Vanhalakka MieMK, KTM
Franz Löfquist Ruotsi, Honda
Harri Kullas SiiVe, KTM
Aki Manninen HyMK, KTM
Marko Kovalainen HyMK, Yamaha
Roni Valtonen HyMK, KTM
Emil Löfquist Ruotsi, Honda
Patrik Raittala TSMU, KTM
Joonas Heimonen VMK, Suzuki
Toni Eriksson HMK, KTM
Tommi Mäkinen P-KMK, KTM
Henric Stigell HMK, KTM
Ricky Renner USA, KTM
Olli-Pekka Hörkkö TSMU, KTM
Jani Koskiranta KurEC, Honda
Niki Parkkinen IMK, Kawasaki
Sampsa Pohja VMK, Suzuki
Jokke Järveläinen KMK, KTM
Zack Williams USA, Honda
Eeli Takatalo SaMK, Husqvarna
Tero Tarkkanen SiMK, Suzuki

MP 14 Moottoripyöränäyttely järjestetään pe-su 31.1.-2.2.2014 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman yhteydessä on rakennettujen moottoripyörien Petrol Circus Custom Bike Show. MP-messut on avoinna pe 31.1. klo 10-20, la 1.2. klo 9-18 ja su 2.2. klo 10-17. Suomen Messut järjestää MP-messut Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Uusin numero