Supercrossin ja supermoton SM:ää kesäkuussa Turun Artukaisissa

Turun Moottorikerho rakentaa 16.-17. kesäkuuta järjestettävää kilpailuviikonloppua varten Turun Artukaisiin ja HK Areenan läheisyyteen radat kahta eri moottoripyörälajia varten. SM-supercrossia sekä SM-supermotoa ajetaan lauantaina ja sunnuntaina on vuorossa supercrossin muodossa nuorten Suomen Cup -osakilpailu sekä harrastajien kansallinen kilpailu.

SM-supercross on kotimaan kovatasoisin motocrosssarja ja SM-supermotossa puolestaan yhdistyy hiekalla sekä asvaltilla ajettava moottoripyörälaji. SM-supercrossiin osallistuvat suomalaisen motocrossin parhaimmisto ja supermotossa suomalaiset ovat puolestaan maailman eliittiä. Mauno Hermunen on supermoton vuoden 2010 MM-pronssimitalisti ja Suomi viime vuoden MM-maajoukkuekilpailun pronssimitalisti.

Kesän hanke on kunnianhimoinen, mutta TMK haluaa olla edelläkävijä ja tarjota yleisölle jälleen jotain uutta ja erityistä.

– Rakensimme viime vuonna radan niin sanotusti tyhjästä jäähallin edustalle ja loimme paljon kiitosta niin yleisöltä, kuljettajilta kuin yhteistyötahoiltamme saaneen moottoripyöräurheilutapahtuman. Silloin ehkä koko kesän kovin rankkasade vesitti tapahtumaa, mutta emme lannistuneet siitä, vaan lähdimme jatkamaan projektia, TMK:n puheenjohtaja Minna Aaltonen selvittää.

– SM-supercross sekä samassa yhteydessä ajettavat nuorten Suomen Cup -osakilpailut ja kansalliset lähdöt ovat todella hienoa katsottavaa. Lajia on helppo seurata, sillä katsomosta näkee koko radan, kilpaeriä on useita ja ne ovat lyhyitä, ja kilpailupäivän kruunaa yksi finaalilähtö.

– Tänä vuonna olemme siis ottaneet mukaan toisen hienon moottoripyörälajin. Olemme jo aiemminkin järjestäneet supermoton SM-osakilpailuja, Radalle.com-tapahtuman yhteydessä, ja itse asiassa näitäkin kilpailuja Artukaisissa. Nyt niputamme kuitenkin kaksi Suomen näyttävintä offroad-pyörälajia yhteen, jolloin viikonlopun lauantaipäivästä tulee todella tiivis, mutta uskoaksemme sitäkin viihdyttävämpi.

Turun Moottorikerho järjestää myös yhdessä Vakka-Suomen Moottorikerhon kanssa kansallisen motocrossviikonlopun 21.-22. huhtikuuta Laitilan Krouvinnummen motocrossradalla.

SM-supercross, kilpailukalenteri  2012:
26.-27.5. Hyvinkää, Vauhtipuisto
16.-17.6. Turku, Artukainen
11.-12.8. Siilinjärvi, Hamula
Jokaisessa supercrossin SM-viikonlopussa ajetaan lauantaina SM-osakilpailun lisäksi MXJ-luokan, eli 14-18-vuotiaiden Suomen Cup -osakilpailu. Sunnuntaina on vuorossa MXC/A-luokan (ns. 85-kuutioisten luokka), eli 12-15-vuotiaiden, Suomen Cup -osakilpailu ja aikuisharrastajien kilpailu luokassa MXB.

SM-supermoto, kilpailukalenteri  2012:
26.5. Helsingin Moottorikerho, paikka vahvistetaan myöhemmin
9.6. Kouvola, Tykkimäki
16.6. Turku, Artukainen
28.-29.7. Oulu, Iinatti
25.8. Hyvinkää, Vauhtipuisto

Uusin numero