Superbiken SM sai harmillisen lopun

Koko päivän jatkunut sade ei sinällään olisi haitannut kisaa, mutta ennen Superbikeja ajetussa Moto3/Morivaki –lähdössä kilpailijan pyörä valutti öljyä radalle.
Ennen Superbiken lähtöä rataa yritettiin puhdistaa lähes tunnin ajan, mutta märältä radalta öljyn siivoaminen osoittautui mahdottomaksi. Kilpailun johto teki päätöksen, että riski kilpailun jatkamiselle oli liian suuri.

Suurin osa kuljettajista piti ratkaisua aivan oikeana, mutta eriäviäkin mielipiteitä oli. Ennen kaikkea harmissaan oli Ville Valtonen, jolle ei tullut mahdollisuutta taistella mestaruudesta Aleksi Kyllästisen kanssa.

Sarjan viralliset tulokset ratkottaneen jonkinlaisella tuomaristopäätöksellä myöhemmin, mutta todennäköisesti mestari on Aleksi Kyllästinen, jolle Ville Valtonen häviää kaksi pistettä.
 
Superstock 600 -luokasta muodostui juuri niin jännittävä kuin oli odotettavissakin. Mestaruuden varmistanut Niki Tuuli antoi taidoistaan näytteen, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Kovahkossa vesisateessa hän teki eroa seuraaviin lähes minuutin.

Kauden kaikki superstock 600 –luokan SM-lähdöt voittaneen Tuulen vauhti ja varmuus näyttää nyt siltä, että odotettavissa on hyviä tuloksia myös MM-sarjan puolelta. Niki Tuuli pääsee osallistumaan kauden lopuksi kolmeen MM-osakilpailuun villin kortin kuljettajana. Ohjelmassa on MM-lähdöt Lausitzringin, Magny Coursin ja Jerezin radoilla. Tuuli lähtee jo lähipäivinä kuukauden mittaiselle MM-kiertueelleen.
 
Odotettu taistelu seuraavista mitaleista käytiin juuri niin kovana kuin ennakkoon odotettiinkin. Kolmikko Marko Vuorio, Aki Valkila ja Jani Rättö ajoivat tiiviissä tuntumassa toisiinsa nähden heti kilpailun alusta.

Kisan puolivälissä Aki Valkila onnistui repäisemään vähän eroa muihin ja tilanne näytti jo ratkenneen, mutta parilla viimeisellä kierroksella Jani Rättö pani vielä kaiken peliin ja onnistui kuromaan etumatkan kiinni ja tekemään vielä ohituksen viimeisellä kierroksella. Joten hopeaa tuli Rätölle ja pronssia Valkilalle.

Rättö oli tietysti tyytyväinen ja kertaili kilpailun kulkua todeten:

– Olen ennenkin pystynyt voittamaan Valkilan sateella. Pyörä toimi hyvin ja luotto renkaisiin oli hyvä, joten se antoi luottamusta yrittää lopussa ratkaisua ja nyt se onnistui.

Aki Valkila ei löytänyt omasta ajostaan mitään varsinaista virhettä. Hän tunsi ajaneensa tasaisia kierroksia ja sanoi jo uskoneensa itsekin, että etumatka pitää:

– Mutta sitten se (Rättö) tuli vaan niin lujaa, etten huomannutkaan, että se oli siinä kannassa ja sitten ohi.
Marko Vuorio oli tämän kisan neljäs, samoin kuin SM-pisteissä.
 
Superstock B:ssä Juha Kauhanen oli jo varmistanut mestaruutensa, eikä osallistunut enää viimeiseen starttiin. Sen voitti Miika Viiperi, kakkonen oli Kalle Mäntysaari ja Lassi Kettunen kolmas. Neljänneksi vesisateessa taiteili Henna Ylijoki, ja se riitti loppupisteissä SM-pronssiin. Viides oli Pertti Lindegren, mikä riitti SM-hopeaan.
 
Henna Ylijoki on kehittynyt tämän vuoden aikana huomattavasti ja säteilikin kilpailun jälkeen tyytyväisyyttään todeten:

– En mä oikein osaa ajaa vesisateessa, mutta onneksi nyt meni hyvin ja pronssia tuli kahden pisteen erolla seuraavaan.
 
Kuten Superbike A, myös Superbike B ja sivuvaunut jäivät tänään ajamatta.
 
Tuloslistat löytyvät osoitteesta https://www.race-monitor.com/Results/Race/47538

Teksti: Suomen Road Race Ajajat ry tiedote

Uusin numero