Superbiken MM-sarjan kuljettajalista kaudella 2022 – 24 kuljettajaa 14 maasta

Superbiken maailmanmestaruudesta kaudella 2022 kisaa 24 kuljettajaa. Mukana on viisi pyörämerkkiä ja neljä tulokaskuljettajaa. Kuljettajat edustavat 14 eri kansallisuutta.

Viime vuoden maailmanmestari, Yamahalla ajava turkkilainen Toprak Razgatlioglu liimaa pyöräänsä viime kauden #54:n sijaan kilpailunumeron #1, mikä tarkoittaa Jonathan Rean palaavan käyttämään vanhaa numeroaan #65. Pata Yamaha with Brixx WorldSBK -tiimissä ajavan Razgatlioglun tallikaverina jatkaa italialainen Andrea Locatelli #55.

Kawasaki Racing Team WorldSBK:lla jatkavat tutut kuljettajat, luokan maailmanmestaruuden kuusi kertaa Kawasakilla voittanut Jonathan Rea sekä tämän tallikaverina Alex Lowes.

Muilla merkeillä – BMW, Honda ja Yamaha – onkin sitten tapahtunut kuljettajavaihdoksia. BMW Motorrad WorldSBK Teamiin liittyy Scott Redding, ja toisena kuljettajana tiimissä jatkaa Michael van der Mark. Ajokkina on tietysti M1000RR. Hondan kuljettajapaletti menee kokonaan uusiksi, kun Alvaro Bautista lähtee takaisin Ducatille. Team HRC:n kuljettajina kaudella 2022 ajavat KTM:n Tech3 MotoGP-tiimistä siirtyvä Iker Lecuona ja toisena kuljettajana Moto2-luokasta tuleva Xavi Vierge. Ducatin kuljettakaksikon muodostavat Alvaro Bautista ja Michael Ruben Rinaldi.

Eikä kannata unohtaa tehdastiimien ulkopuolisiakaan tiimejä. Bonovo Action BMW:llä kilpailevat Eugene Laverty ja Loris Baz. MIE Racing Honda Teamin väreissä ajavat Leandro ”Tati” Mercado ja Hafizh Syahrin. Uutena tiiminä mukaan tulee WorldSSP- ja WorldSSP300-luokissa aikaisemmin kilpaillut Yamaha Motoxracing WorldSBK Team kuljettajanaan Isaac Vinales, jonka viimevuotiseen Orelac Racing VerdNaturaan on puolestaan kiinnitetty kuljettajaksi Oliver König. 

Kaksi kuljettajaa nousee WorldSSP-luokasta Superbike-luokkaan. Supersportin pisteiden viitonen Philipp Öttl liittyy Team GoEleveniin ajokkinaan Ducati Panigale V4 R ja viime vuonna Supersport-luokan loppupisteissä yhdeksänneksi sijoittuneen Luca Bernardin ajokkinakin on Ducati, mutta tiiminä Barni Spark Racing Team. GRT Yamaha WorldSBK -tiimin kuljettajina jatkavat Garrett Gerloff ja Kohta Nozane. Axel Bassani jatkaa kilpailemista Motocorsa Racingin Ducatilla ja Lucas Mahias jatkaa toista kautta Kawasaki Puccetti Racingissa. TPR Team Pedercini Racingin kuljettajaa ei vielä ole vahvistettu, mutta tiimi on mukana sarjassa yhden kuljettajan voimin.

Kuljettajat edustavat 14 eri kansallisuutta, mikä on kaksi enemmän kuin viime kaudella. Sanmarinolaisedustus palaa mukaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2017 ja Alex De Angeliksen, kun Luca Bernardi tulee mukaan tähän luokkaan. Suosituin pyörämerkki on Yamaha, jolla kilpailee kuusi kuljettajaa. Ducateja ja Kawasakeja on yksi vähemmän, kun taas BMW ja Honda ovat mukana neljällä kuljettajalla.

1. 1 Toprak Razgatlıoğlu TUR Yamaha YZF R1 Pata Yamaha with Brixx WorldSBK 

2. 55 Andrea Locatelli ITA Yamaha YZF R1 Pata Yamaha with Brixx WorldSBK 

3. 19 Alvaro Bautista ESP Ducati Panigale V4R Aruba.It Racing – Ducati 

4. 21 Michael Rinaldi ITA Ducati Panigale V4R Aruba.It Racing – Ducati 

5. 22 Alex Lowes GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK 

6. 65 Jonathan Rea GBR Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Racing Team WorldSBK 

7. 45 Scott Redding GBR BMW M1000RR BMW Motorrad WorldSBK Team 

8. 60 Michael van der Mark NED BMW M1000RR BMW Motorrad WorldSBK Team 

9. 7 Iker Lecuona ESP Honda CBR1000 RR-R Team HRC 

10. 97 Xavi Vierge ESP Honda CBR1000 RR-R Team HRC 

11. 3 Kohta Nozane JPN Yamaha YZF R1 GRT Yamaha WorldSBK Team 

12. 31 Garrett Gerloff USA Yamaha YZF R1 GRT Yamaha WorldSBK Team 

13. 47 Axel Bassani ITA Ducati Panigale V4R Motocorsa Racing 

14. 5 Philipp Öttl GER Ducati Panigale V4R Team Goeleven 

15. 44 Lucas Mahias FRA Kawasaki ZX-10RR Kawasaki Puccetti Racing 

16. 29 Luca Bernardi SMR Ducati Panigale V4R Barni Spark Racing Team 

17. 52 Oliver König CZE Kawasaki ZX-10RR Orelac Racing Verdnatura 

18. 23 Christophe Ponsson FRA Yamaha YZF R1 Gil Motor Sport-Yamaha 

19. 35 Hafizh Syahrin Bin Abdullah MAS Honda CBR1000 RR-R MIE Racing Honda Team 

20. 36 Leandro Mercado ARG Honda CBR1000 RR-R MIE Racing Honda Team 

21. 50 Eugene Laverty IRL BMW M1000RR Bonovo Action BMW 

22. 76 Loris Baz FRA BMW M1000RR Bonovo Action BMW 

23. TBA Kawasaki ZX-10RR TPR Team Pedercini Racing 

24. 32 Isaac Viñales ESP Yamaha YZF R1 Yamaha Motoxracing WorldSBK Team

Lue myös:

Uusin numero