Superbiken ja Supersportin MM Argentiinassa – kaikki kuljettajat eivät päässeet paikalle

Randy Krummenacher

Korona saattaa olla ratkaisevassa asemassa, kun Superbiken ja Supersportin maailmanmestaruuksia ratkaistaan.

San Juan Villicumin radalla Argentiinassa on alkamassa WorldSBK:n MM-kisaviikonloppu. MM-pisteitä jaetaan niin Superbike- kuin Supersport-luokassakin. Sen pitäisi tarkoittaa, että paikalla ovat kaikki näitä sarjoja ajavat kuljettajat. Niin ei kuitenkaan ole. 

Esimerkiksi vuoden 2019 Supersport-luokan maailmanmestari Randy Krummenacher seuraa Argentiinan osakilpailua Euroopassa, todennäköisesti kotisohvallaan Sveitsissä. CM Racing -tiimissä tällä kaudella Yamaha R6:lla kilpaileva Krummenacher on ennen Argentiinaa MM-sarjassa kahdeksannella sijalla 140 pisteellään. Krummenacherilla ja tiimillä oli varattuna lentoliput Argentiinaan, mutta kyseiset lennot peruttiin viime tingassa. Argentiinaan suuntautuvia lentoja on viime aikoina peruttu runsaasti, sillä maan koronatilanne elää koko ajan ja maahantulorajoitukset sen mukana. Dornalla on kuitenkin Argentiinan hallituksen lupaus, että WorldSBK-väki pääsee maahan. Se ei juuri auta, jos lentoja ei ole.

Krummenacher ja tiimi tietysti yrittivät löytää korvaavia lentoja alkuperäisten tilalle. Sellaiset löytyivätkin, hintaan 5000 euroa per henkilö. Siihen hintaan olisi saanut lennot, joihin sisältyy 30 tunnin välilasku Meksikossa. Jotta Krummenacher pystyisi ajamaan Argentiinassa, pitäisi tiimin lennättää paikalle vähintään seitsemän henkeä. Hintalappu lennoille siis 35 000 euroa. Se on ongelma, mutta vielä suurempi ongelma oli että näitäkin lippuja oli tarjolla vain kolme kappaletta. CM Racingin oli lopulta nostettava kädet pystyyn ja luovutettava, sillä edes Dorna ei pystynyt auttamaan tiimiä.

Krummenacher ei ole ainoa, joka on paininut lentolippuongelman kanssa. Supersport-luokassa sama ongelma on ainakin Yari Montellalla. Tämän Kawasaki-tiimi saapuu Argentiinaan vasta torstai-iltana, eikä heillä ole vielä paluulippuja Argentiinasta. GRT Yamaha -tiimin budjettiinkin tuli melkoinen lovi, sillä he joutuivat hankkimaan 17 hengelle uudet 6000 euron hintaiset liput.

Oli lähellä, että Superbike-luokan mestaruustaistokin saisi ikävän käänteen koronan ja peruutuneiden lentojen takia. Mestaruudesta taistelevan Jonathan Rean Kawasaki-tiimi oli varannut myöskin liput lennolle, joka peruttiin. Kawasakin tiimillä oli varaa hankkia koko tiimille uudet 6000 euron hintaiset liput, joten tiimi nähdään mukana Argentiinassa.

Uusin numero