Superbike-luokan MM-sarjan Intian osakilpailu peruuntuu Buddh-radalla

Asian vahvistivat keskiviikkona kansainvälinen moottoriliitto FIM, sarjaa hallinnoiva Dorna World SBK Organization (DWO) ja kisajärjestelyjen taustalla toimiva Jaypee Sports International Ltd (JPSI).

Syyksi peruuntumiseen ilmoitettiin ”toiminnalliset haasteet”, eli käytännössä siis se, että Buddh International Circuit (BIC) ei ollut yksinkertaisesti valmis isännöimään kaksipyöräisten MM-sarjaa. Kyse on turvallisuusmääräyksistä, joita Buddh ei vielä kykene täyttämään.

Portti Intian suunnalla jätettiin tosin raolleen kauden 2015 osalta. Tässä vaiheessa voidaan pitää selviönä, että jos Buddh joskus isännöi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa, niin debyytin tekee Superbike-luokka. MotoGP-sarja katsoo ja kartoittaa tilanteen sen jälkeen.

Superbike-luokan seuraava, eli kauden kymmenes MM-osakilpailu ajetaan Nürburgringin radalla Saksassa 1. syyskuuta.

Nürburgringin jälkeen ohjelmassa ovat Turkin Istanbul (15.9.), USA:n Laguna Seca (29.9.), Ranskan Magny Cours (6.10.) ja Espanjan Jerez (20.10.).

Sarjaa johtaa ranskalainen Aprilia-kuljettaja Sylvain Guintoli 13 pisteen erolla Kawasakia käskyttävään britti Tom Sykesiin.
 

Uusin numero