Superbike-legenda Carl Fogarty rajussa Dirt Track -onnettomuudessa

Superbike-luokan nelinkertaisen maailmanmestari Carl Fogartyn Dirt Track -kokeilu Dirt Quake -tapahtumassa päättyi kylkiluiden ja lapaluun hajoamiseen.

Englannin King´s Lynnissä järjestetty Dirt Quake -tapahtuma oli houkutellut paikalle  ajamaan Dirt Track -lähtöjä mm. katuratavirtuoosi Guy Martinin sekä Superbike-luokan maailmanmestaruuksia ennen vuosituhannen vaihdetta kauhoneen Carl Fogartyn. Fogartyn viikonloppu päättyi sunnuntaina rajuun kaatumiseen, jonka seurauksena häneltä katkesi kaksi kylkiluuta puhkaisten keuhkon ja samalla hajosi myös lapaluu.

Fogarty kertoi ennen kilpailulähtöjä MP Maailmalle, että Dirt Track on lajina hänelle vieras ja tarkoitus on lähinnä hankkia uusia kokemuksia. Lauantain ensimmäisessä lähdössä ”Foggy” ajeli sijoilla kaksi-kollme, mutta seuraavissa kilpailulähdöissä vauhti parani selvästi ja RR-mestari ajoi pelkkiä erävoittoja. Sunnuntain Hooligan-luokan finaalin lähdössä katurataspecialisti Gary Johnson ampaisi kärkeen yllättäen Fogartyn, joka yritti ensimmäisen kierroksen takasuoralla liian innokkaasti Johnsonin ohitusta. Radalla olleesta erittäin märästä ja liukkaasta kohdasta Fogartyn Triumph Street Triple lähti ”kirjoittamaan” ja seurauksena oli raju highsider yli satasen nopeudesta. Finaali keskeytettiin ja ambulanssimiehistö antoi Fogartylle ensiapua ja vei miehen paikalliseen sairaalaan. Uusintalähdön helppoon voittoon ajoi Gary Johnson.

Sairaalasta Carl Fogarty lähetti terveisiä, että ”onneksi ei käynyt mitään vakavaa”. Hän kertoi saaneensa suuren määrän kannustavia viestejä ja vain yhden negatiivisen palautteen, joka oli sitäkin vihaisempi.

• Rouva Fogary ilmoitti vihaavansa minua ja jouduin lupaamaan, etten enää ikinä uudelleen kokeile Dirt Trackia, sanaili Carl Fogarty.

52-vuotias Carl Fogarty voitti ratamoottoripyöräilyn Superbike-luokan maailmanmestaruudet vuosina 1994, 1995, 1998 ja 1999. Neljällä mestaruudellaan hän on luokan kaikkien aikojen menestynein kuljettaja. 219 MM-startistaan hän voitti 59 ja oli 109 kertaa podiumilla. Kaikki mestaruutensa hän ajoi Ducatilla.