Suoranopeutta puuttuu – Päivärinta ja Veräväinen silti kahdesti podiumille Saksassa

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen kilpailevat seuraavaksi Alastarolla. Kuva: Mark Walters

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen -kaksikko ei löytänyt keinoja edellään olevien brittiparien lyömiseen ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen kolmannen MM-osakilpailuviikonlopun kahdessa startissa Saksan Oscherslebenissä. Suomalaisparin suoritus oli rutiininomainen ja saaliina oli kaksi kolmostilaa. Sarjassa kaksikko miehittää kolmospaikkaa, mutta ero sarjakärki Tim Reeves ja Mark Wilkes -kaksikkoon venähti 21 pisteeseen.

Lauantain aika-ajo antoi viitteitä hieman paremmasta, kun Päivärinnan pyöräkunta korjaili perjantai-iltaisen ensimmäisen aika-ajo -session kierrosaikoja, ja valloitti toisen lähtöruudun vain 0.295 paalupaikkaan oikeuttavaa noteerausta heikommalla kierrosajalla.

Viikonlopun ensimmäisessä, lauantai-iltana ajetussa 11 ratakierroksen sprintissä toisena ensimmäiset ratakierrokset ajanut suomalaispari joutui luopumaan asemistaan kilpailun vanhetessa. Lopulta ruutulippu armahti kaksikon kuusi sekuntia voittoon ajaneen Tim Reeves – Mark Wilkes -duon jälkeen. Paalulta startannut veljespari Ben ja Tom Birchall kiilasi kakkoseksi vajaan sekunnin voittajalle hävinneenä.

Team 44 Racing-tallin LCR-Yamahan kaasukapulaa vääntävä Päivärinta oli kilpailun jälkeen vähäsanainen.

– Noi britit menee todella kovaa, ei me vaan niille pärjätä.

Oscherslebenin stop and go -tyyppinen rata ei ole koskaan ollut Päivärinnan parhaita areenoja. Tästä huolimatta suomalaisparin esitys sunnuntain pitkässä Gold Race -kilpailussa oli astetta lauantaista parempi. Useaan otteeseen kilpailussa toisena edennyt Päivärinnan pyöräkunta haastoi hyvin sarjakärki Reevesin pyöräkunnan, mutta joutui lopulta tyytymään kolmanteen sijaan. Voittoon ajanut Ben ja Tom Birchall työllisti ruutuliputtajan 4.186 sekuntia ennen suomalaisia. Tim Reeves ja Mark Wilkes saavutti maalin edellisten välissä. Launtai-illan uurastus ajokin alustan kanssa toi parannusta ajettavuuteen, mutta suoranopeuksissa suomalaispari jää.

– Säädettiin runkoa illalla ja lähdin tänään rauhallisemmin liikkeelle. Ajettiin karvan verran kovempaa kuin lauantaina. Mutta raaka totuus on, että suorilla me jäädään noille briteille. Samanlaiset moottorit meillä on, mutta heillä on vissiin enemmän tietotaitoa, tai sitten rahaa. Mietittiin tuossa Jussin kanssa, että tämän parempaan ei pystytä, summasi doping-testiin kävellyt Päivärinta.

Superside-sarja sivuutti Oscherslebenissä puolivälin ja toinen puolisko starttaa elokuun puolivälissä Hollannin Assenissa, radalla jossa Pekka Päivärinta ajokkeineen on aina esiintynyt edukseen. Tätä ennen Päivärinta ja Veräväinen osallistuvat ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan osakilpailuun Alastaron moottoriradalla.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarja, Oscherleben Saksa:

Sprint 11 kierrosta:

1. Reeves – Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS-Yamaha 17:08.523
2. Birchall – Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha +0.614
3. Päivärinta – Veräväinen, Suomi, LCR-Yamaha +6.070
4. Schlosser – Fries, Sveitsi, LCR-Yamaha +9.265
5. Streuer – Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Kawasaki +9.865

Gold Race 21 kierrosta:

1. Birchall – Birchall 32:44.254
2. Reeves – Wilkes +2.782
3. Päivärinta – Veräväinen +4.186
4. Schloser – Fries +16.262
5. Christie – Christie +41.490.

Tilanne sarjassa 3/6 osakilpailun jälkeen:

1. Reeves – Wilkes 110
2. Birchall – Birchall 103
3. Päivärinta – Veräväinen 89
4. Schlosser – Fries 68
5. Christie – Christie 51

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Uusin numero