Suomi neljästoista motocrossin MM-maajoukkuekilpailussa

Suomi lähti kilpailuun nuorella ja kokemattomalla joukkueella. Harri Kullas ajoi tänä vuonna tulokaskautensa MM-sarjassa, mutta Ludde Söderbergille ja Toni Erikssonille MM-kilpailu oli ensimmäinen joukkueessa ja yleisestikin ensimmäinen MM-kilpailu maamme rajojen ulkopuolella. Maailmanmestariksi ajoi odotetusti, muttei suinkaan helposti isäntämaa. Suomi sijoittui 20 joukkueen finaalissa hienosti 14:ksi.
MX2-luokan pyörällä ajanut Kullas oli Suomen paras sijoittuen kahdesti 19:ksi. Eriksson nappasi MX1-luokan pyörällä sijat 25 sekä 26, Söderberg Open-luokan pyörällä sijat 27 sekä 31.

– Ensimmäinen tavoitteemme oli päästä lauantain karsinnasta finaaliin. Onnistuimmekin siinä ajamalla viimeiselle suoralle jatkopaikalle 19:ksi. 20:s finaalin joukkue selvitettiin sunnuntaiaamun B-finaalissa, mutta onneksi me pääsimme keskittymään suoraan finaaliin, Kullas kertoi.
– Ensimmäisessä erässä irtosin hyvin puomilta, mutta isommat pyörät ”pussittivat” minut nopeasti. Lähtöni oli silti ok, mutta ajoni alussa hieman tahmeaa. Loppua kohti parani, kuten lauantain karsinnassa. Eteeni jäi kuitenkin voitettavissa olevia kuskeja.
– Toinen starttini epäonnistuikin sitten todella pahasti. Vieressäni olleet kuskit ajoivat lähtöpuomia päin ja reagoin vaistonvaraisesti heidän liikkeisiinsä ja ajoin itsekin puomiin. Onneksi pääsin jatkamaan matkaa nopeasti ja nousin jo ensimmäisellä kierroksella kohtuullisesti. Ajoni kulki ihan hyvin, mutta huono startti kyllä pilasi erän.
– Joukkueena ajoimme kuitenkin paremmalle sijalle kuin karsinnassa, mikä oli tietenkin hyvä asia. Itse tavoittelin parempia henkilökohtaisia sijoja, mutta joukkueen tulos oli jopa odotettua parempi.

Maailmanmestariksi ajoi Yhdysvallat kolmikolla Ryan Dungey, Trey Canard ja Andrew Short. MM-hopealle kipusi Belgia ja MM-pronssille Saksa.

MM-kilpailussa ajetaan kolme erää, joissa jokaisessa ajaa jokaisen joukkueen kaksi jäsentä. Lopputuloksiin lasketaan viisi parasta eräsijoitusta kuudesta. Jokaisen joukkueen kaikki kolme kuljettajaa ajavat kaksi erää siten, että MX1-, MX2- ja Open-luokan kilpailijat kohtaavat kertaalleen toisensa. Ensimmäisessä erässä ajavat MX1- ja MX2-luokka, toisessa MX2- ja Open-luokka, sekä kolmannessa MX1- ja Open-luokka.

Yhteistulos (joukkueen 5 parasta tulosta 6:sta):
1. USA, 23
DUNGEY Ryan, CANARD Trey, SHORT Andrew
2. Belgia, 30
RAMON Steve, VAN HOREBEEK Jeremy, DESALLE Clement
3. Saksa, 44
SCHIFFER Marcus, ROCZEN Ken, NAGL Maximilian
4. Iso-Britannia, 45
NICHOLLS Jake, WILSON Dean, ANDERSON Brad
5. Italia, 50
CAIROLI Antonio, LUPINO Alessandro, MONNI Manuel
…14. Suomi, 16
ERIKSSON Toni, KULLAS Harri, SÖDERBERG Jon (Ludde)

Uusin numero